Seksi
Nimimerkki: jake

Mitä emättimessä tapahtuu yhdynnän aikana?

Mitä emättimessä tapahtuu yhdynnän aikana? Venyykö se paljon? Koveneeko se kuten penis? Mikä saa sen puristumaan penistä vasten? Reagoiko emätin samalla tavalla käytettiinpä kondomia tai ei?

Hei ja kiitos viestistäsi!

Emätin on erittäin joustava ja venyvä 6–12 cm pitkä putkimainen elin, jossa kaksi lihassoluista koostuvaa seinämää ovat suurimman osan ajasta ikään kuin litistyneinä toisiaan vasten. Seksuaalisen kiihottumisen seurauksena emättimen seinämät erkanevat hieman toisistaan ja emätin kostuu, jotta yhdyntä olisi helpompaa. Kun penis viedään emättimeen, emätin venyy sen verran, että penis mahtuu sisään. Nainen voi yhdynnän aikana lisäksi lantionpohjan lihasten avulla supistaa emätintään, joka voi tuntua peniksessä hieman voimakkaampana puristuksena ja lisätä nautintoa.

Emätin ei kovene kuten penis, mutta klitoris on rakenteeltaan hyvin peniksen kaltainen, sillä se sisältää paisuvaista ja on nautinnon kokemuskyvyssään herkkä. Seksuaalinen kiihottuminen saa siis klitoriksen paisumaan, jolloin se täyttyy verellä, kasvaa ja kovenee hieman. Voit lukea emättimestä, yhdynnästä ja klitoriksesta lisää Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelusta.

Yhdyntä ilman kondomia voi tuntua emättimessä erilaiselta kuin kondomin kanssa, mutta kondomin käyttö ei ole koskaan pääasiallinen syy siihen, ettei seksi suju tai tunnu nautinnolliselta. Kondomin käyttöä kannattaa harjoitella ja itselle ja kumppanille sopiva kondomi löytyy vain kokeilemalla. Kondomia kannattaa ehdottomasti käyttää, sillä seksistä voi nauttia huoletta, kun ehkäisy on kunnossa 😉

Mukavaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?