MieliYleinen
Nimimerkki: terkkari
Ikä: 13-15v

Mitä 8lk terveys- ja lääkärintarkastuksessa tehdään?

Mulla kohta tulossa 8lk terveystarkastus ja lääkärintarkastus. Mitä sielä tehdään? Ja mitataanko yleensä paino sillälailla että vanhempi kuulee ja näkee?

Heippa!

Kiitos kysymyksestä. Kahdeksannen luokan laajassa terveystarkastuksessa arvioidaan sitä, onko nuorella jotain terveydellisiä rajoitteita tai erityistarpeita ammatinvalinnan ja jatko-opiskeluiden suhteen. Siihen kuuluvat sekä terveydenhoitajan että lääkärintarkastukset.

Koska tarkastuksessa tarkastellaan myös fyysistä terveyttäsi, on painon mittaaminen luonnollinen osa tarkastusta. Tarkastuksessa ei kuitenkaan tarvitse tehdä mitään, mitä et tahdo siellä tehtävän. Voit siis hyvin tuoda näillä käynneillä ilmi sen, jos et toivo painoasi mitattavan. Haluan kuitenkin muistuttaa, että käynneillä on myös mahdollista puhua ihan mistä vain asiasta, joka itseä mietityttää tai murehdituttaa. Jos sinulla on siis painoosi liittyen ajatuksia, joista haluaisit keskustella, on nämä käynnit hyvä paikka siihen. 😊 Yhtä lailla voit myös kertoa sen lääkärille/terveydenhoitajalle, jos et toivo vanhempasi olevan mukana koko tarkastuksen ajan. Kaikkeen käynnillä tapahtuvaan tulee siis olla sinun suostumus, ja siksi onkin tärkeä tuoda esiin ne asiat, joita et toivo tarkastuksessa tehtävän.

Hyvä kysymys -sivun artikkelista voit lukea vielä tarkemmin siitä, mitä terveystarkastuksessa tapahtuu.

Oliko vastauksesta hyötyä?