Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Poika..
Mitä teen jos saan erektion lääkärintarkastuksessa? Hei, Jos varaa lääkärille ajan liittyen esinahan kireyteen ja saa ajan naislääkärille niin onko noloa jos penis alkaa seisoa kesken tutkimuksen entä mitä jos...
Fressis

Hei, kiitos kysymyksestä!

Erektioherkkyys on jokaisella yksilöllinen ja joskus erektio voi tulla yllättävässä tilanteessa. Vastaanotto voi hieman jännittää, mutta lääkärit suhtautuvat penikseen samaan tapaan kuin mihin tahansa muuhun kehon osaan. Jos erektio sattuisi tulemaan, tutkimus keskeytetään ja jatketaan hetken kuluttua uudelleen.

Laukeamista tuskin tarkastuksen aikana tapahtuu. Jos nyt näin kävisi, lääkärit osaavat suhtautua asiaan ymmärtäväisesti. Esinahan kireyden tarkastus ei myöskään kestä kauan. Jos asia sinua vaivaa ja mietityttää, voit ilman muuta lääkäriä varatessa toivoa mieslääkäriä. Voit myös kertoa lääkärille ajatuksistasi ennen tutkimuksen aloittamista.

Mukavaa vuoden loppua!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Yleinen
Nimimerkki: Sulkapallo
5. luokan lääkärintarkastus Onko siinä koulun 5 luokan lääkärintarkastuksessa pakko suostua kaikkiin tutkimuksiin? Ja onko ihan oikeesti niin että pitää riisua alushousut ja näyttää sille lääkärille pimppi??...
Fressis

Hei ja kiitos viestistäsi!

Ensinnäkin mainittakoon, että sinua ei pakoteta mihinkään ja voit itse säädellä, miten asiat tarkastuksessa etenevät. Sinulla on itsemääräämisoikeus omaan kehoosi ja yksityisyyteesi, eikä sitä tässä lääkärintarkastuksessakaan rikota. Ennen lääkärintarkastusta sinulle ja vanhemmillesi tulee omat lomakkeet, joissa kysellään asioista, joista sitten jutellaan vastaanotolla. Se mitä lääkärintarkastuksessa tehdään, riippuu lääkäristä, mutta 5.-luokan tarkastuksessa selvitetään tavallisesti laajasti terveydentilaan liittyviä asioita. Siihen liittyy mielialaan, koulutyön sujumiseen, sosiaalisiin suhteisiisi liittyvistä asioista juttelua sekä fyysisen terveystilanteen selvittämistä. Asioita tarkastellaan laajasti, jotta saadaan selville kokonaisvaltainen kuva hyvinvoinnistasi ja terveystilanteestasi. Siten voidaan antaa sinulle sopivia neuvoja, jotta voit hyvin ja pysyt terveenä jatkossakin.

Tarkastuksessa tutkitaan mm. pituus, paino ja katsotaan ryhti. Ryhtiä tarkastettaessa riisutaan usein paita, jotta lääkäri pystyy paremmin tarkastelemaan ryhtiäsi. Samalla lääkäri myös havainnoi, onko kehossasi tapahtunut murrosiän muutoksia (mm. rintojen ja karvojen kasvu). Joskus lääkäri kurkkaa pikkuhousuihin nähdäkseen, onko häpykarvoitusta tullut. Voit myös kertoa asian itse lääkärille, niin ei tarvitse kurkata. Lääkärin kanssa voi myös heti alussa sopia, miten toivot tarkastuksessa tehtävän ja mitä et halua. Voit kertoa, jos sinua jännittää jokin asia, niin lääkäri osaa ottaa sen huomioon.

Voit itse toivoa kumman vanhemmista haluat mukaan tarkastukseen vai haluatko molemmat. He täyttävät ennalta lomakkeen, jossa selvitetään lääkärintarkastuksessa läpikäytäviä asioita. Voit itse määritellä, jos toivot, että he eivät ole mukana siinä vaiheessa, kun riisutaan tai tulee puheeksi aiheita, joista et halua heidän läsnä ollessaan puhua. Voitte vaikka jutella ja sopia siitä jo etukäteen vanhempien kanssa, miten itse toivot tilanteen menevän.

Älä siis suotta jännitä liikaa. Tarkastus on sinulle tärkeä tilanne, jossa selvitetään hyvinvointiasi, ja tuetaan sinua ja vanhempiasi hyvinvointisi edistämisessä.

Mukavaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?