Seksi
Nimimerkki: 14v poika

Mistä johtuu että yhdynnässä penis ei vain mene tyttöystäväni sisään?

Yritin työntää siitintäni tyttöystävääni, mutta ei vain mennyt. Ollaan nyt mietitty tyttöystäväni kanssa miten tämä on mahdollista.

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Seksiin ja yhdyntään liittyvät haasteet voivat johtua monesta syystä. Yleensä seksissä ja yhdynnässä on tärkeää, että tuntee olonsa turvalliseksi ja pystyy nauttimaan itse seksistä sekä toisen lähellä olosta. On tärkeää, että olette molemmat yhtä aikaa halukkaita seksiin/yhdyntään ja että olette molemmat riittävän kiihottuneita, jotta yhdyntä on mahdollinen ja seksitilanne molempien mielestä mukava ja nautinnollinen. Kiihottuessa naisen emätin kostuu ja laajenee. Miehellä kiihottuessa penis jäykistyy ja syntyy erektio. Jos nainen ei ole kiihottunut, on emätin kuiva. Silloin penistä työntäessä syntyy kitkaa, jolloin penistä on hankalaa (ainakaan kivuitta) saada emättimeen. Jos taas penis ei ole erektiossa, on hankalaa saada löysää penistä emättimeen.

Jokainen kiihottuu eri asioista ja eri tavalla. Siksi onkin tärkeää kokeilla itsensä kanssa itsetyydyttämällä ja kumppaninsa kanssa rauhassa yhdessä opetellen, mikä tuntuu hyvältä ja mikä kiihottaa/mikä ei. Yhdynnän helpottamiseksi voi kokeilla myös esimerkiksi erilaisia liukuvoiteita. On myös hyvä muistaa, että yhdyntä on vain yksi tapa harrastaa seksiä. Seksiä on myös yhdynnän lisäksi itsetyydytys, hyväilyseksi sekä suuseksi, eli kaikki sellainen toiminta, josta tulee nautintoa ja kiihottumista.

Yhdyntään voi liittyä myös jännitystä ja pelkoa, mitkä voivat vaikuttaa yhdyntään epätoivotulla tavalla. Esimerkiksi niin, ettei kiihotu toivotulla tavalla. Pelko tai jännitys voi liittyä esimerkiksi yhdynnän epäonnistumiseen tai siihen, että yhdyntä sattuu. Siksi on tärkeää, että suhde kumppaniin luottamuksellinen ja turvallinen. Silloin on myös helppoa puhua seksistä yhdessä. On tärkeää kertoa, jos joku tuntuu epämiellyttävältä tai joku asia tuntuu epävarmalta. Jos seksi ei tunnu hyvältä, seksitilanne tulisi keskeyttää tai kieltäytyä siitä kokonaan. Melko nuori ikä tekee myös sen, että kehon fyysinen kehitys voi olla vielä kesken (koskee myös sukuelimiä). Tämä voi myös vaikuttaa siihen, ettei yhdyntä onnistu.

Seksiin ja yhdyntään tulee siis molempien olla valmiita niin fyysisesti kuin henkisesti. Lisää seksistä ja yhdynnästä voit lukea Väestöliiton sivuilta. Nautinnolliseen ja turvalliseen seksiin kuuluu myös ehkäisyasioiden huolehtiminen. Lisää ehkäisystä voi lukea Fressiksen tietopankista.

Hyvää kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?