Seksi
Nimimerkki: Terho

Mistä johtuu että minulle ei tule aamuerektiota?

Onko minulla kaikki kunnossa, kun ei minulla ole aamuerektioita? Ei ole koskaan ollut sellaista vahvaa erektiota aamulla herätessä. Hereillä ollessa niitä kyllä tulee. Muutaman kerran viikossa tyydytän itseäni iltaisin, ja silloin saan hyvän erektion. Joskus erektio tulee suihkussakin. Olen saanut sen käsityksen, että ikäiselläni (17v) pojalla pitäisi olla aamulla pippeli erektiossa. Mistä voi johtua, että näin ei minun tapauksessani ole?

Moi, kiitos kysymyksestä.

Murrosikäisillä pojilla tosiaan alkaa esiintyä sekä tahattomia erektioita että seksuaalisen kiihottumisen seurauksena tulevia erektioita. Tahattomia erektioita tulee tyypillisesti öisin ja aamuisin, mutta niitä voi tulla myös muulloin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joka aamu pitäisi säännönmukaisesti herätä kovan erektion kanssa.

Oletko muilta osin huolissasi murrosiän kehityksestäsi? Onko sinulla ollut äänenmurros, pituuskasvupyrähdys, kainalo- ja häpykarvoituksen kasvua ja hikoilun lisääntymistä. Ovatko molemmat kiveksesi kivespussissa? Esiintyykö sinulla koskaan yöllisiä siemensyöksyjä? Mikäli nämä muut asiat ovat kunnossa, en osaisi olla huolissani puuttuvien (tai vähän löysempien) aamuerektioiden suhteen. Kertomasi perusteella sukuelimesi vaikuttaisivat kuitenkin toimivan kuten pitääkin päätellen kiihottuessa tulevista ja ilmeisesti tahattomista suihkuerektioista.

Jos olet muutenkin huolissasi murrosiän kehityksen etenemisestä, ehdotan varaamaan kertaalleen ajan esimerkiksi opiskeluterveydenhuoltoon. Lähtökohtaisesti tilanteesi ei kuitenkaan vaikuta huolestuttavalta.

Oliko vastauksesta hyötyä?