Seksi
Nimimerkki: Poika123

Milloin penikseni alkaa kunnolla kasvamaan?

Moikka, olen 14v8kk vanha poika. Kysymykseni koskettaa peniksen kasvua. Murrosikäni on alkanut. Karvoja on jonkun verran, ja ne ovat jo hieman kihartuneita. Ekat spermat tuli tossa kun täytin 14v. Mutta peniksen kasvusta en ole varma, joten haluan kysyä milloin se alkaa kunnolla kasvamaan. Kiitos vastauksesta etukäteen!

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Kerrot murrosiän kehityksestäsi ja pohdit peniksesi kasvua. Penis alkaa kasvaa yleensä murrosiän alkuvaiheessa. Ensin kasvavat kivekset, ja siitä noin vuoden päästä penis alkaa kasvaa. Se kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen ennen kuin saavuttaa täyden mittansa.

On valitettavasti vaikea arvioida murrosiän kehitystäsi tapaamatta sinua. Jokaisen kehitys etenee yksilöllisesti. Suosittelenkin siis, että menisit kouluterveydenhoitajan vastaanotolle juttelemaan asiasta. Hän pystyy paremmin arvioimaan kehityksesi vaihetta, ja hänen kanssaan voit muutenkin jutella siihen liittyvistä asioista. Halutessasi voit jutella niistä myös nimettömästi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä tai Poikien puhelimen palveluissa. Uskon kuitenkin, että sinulla ei ole asian suhteen aihetta huoleen, koska murrosikäsi kehitys kuulostaa olevan hyvässä vauhdissa! 🙂

Muistathan, että jokaisen penis on yksilöllinen ja hyvä sellaisenaan, eikä ole olemassa oikean pituista/kokoista tai muotoista penistä.  Vanhemmilta saadut geenit vaikuttavat siihen, minkälaiseksi peniksesi kasvaa, eli siihen ei voi itse vaikuttaa.

Mukavaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?