Mieli
Nimimerkki: Tympääntynyt

Miksi minulle aina käy huonosti?

Miksi mulle käy aina huonosti?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi.

Kysymyksesi on kovin laaja, enkä pysty siitä päätellä, millaisista asioista tarkemmin puhut. Kysymystäsi sävyttää kuitenkin jonkinlainen alakuloisuus ja pettymys sinulle tapahtuneisiin asioihin ja se herättää huolen tunnetta.

Erilaiset mielialan vaihtelut kuuluvat elämään ja ovat myös osa nuoruusiän kehitystä. Ajoittainen alakuloisuus on siis normaalia tunnemaailmaa ja on myös ihan ok olla välillä pahalla mielellä, tuntea itsensä surulliseksi tai ärtyneeksi ja pyöriä siinä tunteessa hetken. Usein onkin niin, että alakulon keskeltä on ylipäätään hankala havaita elämässä tapahtuvia hyviä asioita, kun mieli on vaipunut huomaamaan kaiken negatiivisen. Kun omille tunteilleen antaa tilaa ja sallii niiden olemassaolon voi se jo helpottaa tilannetta.

Kysymyksesi laajuus on kuitenkin valtava ja siksi haluaisin painottaa sinulle, että mikäli negatiiviset tunteet ja ahdistus valtaavat liikaa aikaa päivästäsi, olisi sinun hyvä kertoa niistä luotettavalle aikuiselle. Kasvotusten sinulla on mahdollisuus puhua esimerkiksi koulusi aikuisille: kuraattorille tai terveydenhoitajalle. Jos kasvotusten puhumisen aloittaminen tuntuu haastavalta, kannattaa sinun kääntyä Sekasin-chatin puoleen. Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Toinen hyvä paikka, jossa voi jutella, on MLL:n lasten ja nuorten chat.

Ahdistuksen ja huolen tunteet helpottavat, kun saat jakaa niitä pois itseltäsi. Muistathan, että sinä ansaitset voida hyvin <3

Oliko vastauksesta hyötyä?