Seksi
Nimimerkki: Jo 15v

Miksi minulla ei ole märkiä unia?

Minua harmittaa etten ole nähnyt koskaan märkiä unia. Mistä se johtuu? Eikö niitä vaan ole kaikilla? Vai onko minussa jotakin vikaa? Kaverit kehuu monta kertaa kuinka ne näkee seksiunia ja se on heidän mielestä niin ihanaa, että minäkin olisin halunnut nähdä niitä ja saada tietää miltä se tuntuu.

Moi! Mukavaa, että laitoit meille viestiä huolesi kanssa.

Sinussa ei ole mitään vikaa. Monet tosiaan alkavat nähdä murrosiässä niin kutsuttuja märkiä unia eli saada siemensyöksyjä unissaan. Uniin voi liittyä kiihottavia ja/tai seksuaalisia mielikuvia. Suinkaan kaikki eivät kuitenkaan saa unissaan siemensyöksyjä, mutta he voivat laueta itsetyydytyksen yhteydessä, mihin usein liittyy myös orgasmin saaminen. Itsetyydytys on hyvä ja turvallinen tapa tutustua omaan kehoon ja nautintoon sekä saada ihania tuntemuksia itseään hyväilemällä.

Siemensyöksyjen alkaminen on merkki murrosiän etenemisestä ja sukukypsyyden saavuttamisesta eli mahdollisuudesta lisääntyä. Viestistäsi ei ilmene, oletko saanut siemensyöksyjä hereillä ollessasi. Jos olet, voit olla aivan huoletta. Useimmilla siemensyöksyt alkavat 12–15-vuotiaana. Neuvoisinkin, että mikäli tämän jälkeen siemensyöksyt eivät ole vielä alkaneet, olisi hyvä kääntyä (koulu)terveydenhoitajan puoleen murrosiän etenemisen tutkimiseksi.

On ymmärrettävää, että koet jääväsi jostain ihanasta paitsi, kun kuulet kavereiltasi tarinoita heidän näkemistään seksiunista. Jokaisen keho toimii kuitenkin omalla yksilöllisellä tavallaan, samoin jokainen kokee kehonsa tuntemukset yksilöllisesti. Toisille seksiunet ovat kiva ja merkityksellinen juttu, kun taas toiset eivät pidä niitä sen ihmeempänä asiana.

Vaikka et ole vielä nähnyt seksiunia, se ei tarkoita, ettetkö joskus tulevaisuudessa kokisi kiihottumista ja laukeamista nukkuessasi. Myös aikuisena voi nähdä seksiunia, jotka voivat johtaa laukeamiseen tai vähintäänkin tuntua kiihottavilta. Mikäli haluat, omaa mieltä voi halutessaan yrittää virittää seksiunien näkemiseen ennen nukkumaanmenoa esimerkiksi miettimällä kiihottavia asioita ja/tai hyväilemällä itseään hieman. Toisaalta unien hallitseminen on hyvin vaikeaa, eikä kovinkaan monet pysty vaikuttamaan niihin itse.

Toivottavasti vastauksesta on apua pohdintoihisi! Iloista syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?