Seksi
Nimimerkki: 000

Miksi itsensä hyväily ei tunnu samalta kuin kumppanin?

Olen 11v tyttö ja olen koittanut itsetyydytystä useasti ja hyväilyä ja se ei tunnu samalta kuin hyväily kumppanini kanssa. Olen koittanut vaikka mitä mutta mikään ei tunnu auttavan, mikä voisi auttaa? (Kysymystä on muokattu)

Moi! Mukavaa, että otit meihin yhteyttä huolesi kanssa.

Kerrot viestissäsi, että et saa itsetyydytyksessä samanlaista tunnetta kuin silloin, kun kumppanisi hyväilee sinua. Toivot saavasi itsetyydytykseen “oikean seksin tunnetta”. Aluksi onkin hyvä pysähtyä miettimään, miltä “oikea” seksi tuntuu ja mitä seksi ylipäätään on. Seksi on ajatuksia, tunteita ja toimintaa, joiden tarkoitus on kiihottaa ja tuottaa nautintoa sen kaikille osapuolille – olipa sitä yksin tai yhdessä toisen kanssa. Mikäli nuorena harrastaa seksiä, se on useimmiten itsensä hyväilyä eli itsetyydytystä. Joillakin voi myös olla kumppani, jonka kanssa saatetaan esimerkiksi olla sylikkäin, halailla, pussailla, silitellä tai hyväillä toista. Seksuaalista nautintoa voi siis saada monella eri tavalla. On hyvin yksilöllistä, mitä seksi kenellekin tarkoittaa ja mikä kenestäkin tuntuu hyvältä.

Seksi kumppanin kanssa on jokseenkin eri asia kuin itsetyydytys, ja ne myös palvelevat osittain eri tarkoitusta. Niiden ei välttämättä ole tarkoituskaan tuntua täysin samalta, eikä asiasta siksi kannata huolestua. Siinä missä itsetyydytyksessä voi keskittyä vain ja ainoastaan itseensä ja omaan nautintoonsa, seksissä toisen ihmisen kanssa voi tuntea esimerkiksi vetovoimaa, kiintymystä ja yhteyttä kumppaniinsa. Näin ollen seksitilanne kumppanin kanssa voi jo itsessään kiihottaa ja lisätä nautintoa, kun taas yksin tarvitaan oma mielikuvitus avuksi. Jos vain koskettelee itseään ilman, että mieli on kiihottunut, on vaikea kokea nautintoa. Mieltään ja kehoaan voi virittää nautinnolle erilaisilla mielikuvilla ja fantasioilla, joista voit lukea lisää täältä.

Itsetyydyttämään oppii lähinnä harjoittelemalla ja tutustumalla rauhassa kehoonsa, nautintoonsa ja fantasioihinsa. Itsetyydytykseen kannattaa suhtautua avoimin mielin, jolloin erilaisia nautinnon saamisen tapoja voi lähteä tutkimaan laajemmin. Sinun ei tarvitse vertailla omaa kosketustasi kumppanisi kosketukseen, vaan itsetyydytys on sinun oma hetkesi. Itselle sopivien itsetyydytystapojen löytäminen voi viedä aikaa, ja ajan mittaan usein myös oppii uusia tapoja tuottaa itselle mielihyvää. Kaikki ihmiset eivät kokeiluista huolimatta pidä itsetyydytyksestä, eikä sitä silloin tietenkään ole pakko tehdä. Jokainen päättää itse omasta kehostaan. Itsetyydytys voi kuitenkin auttaa oppimaan mieltymyksistään, jolloin myös omalle kumppanille on helpompi sanoittaa, mistä juuri sinä nautit ja miten pidät, että sinua kosketaan. Toki näitä asioita voi opetella myös yhdessä kumppanin kanssa.

Toinen itsetyydytyksen hyöty on, että sen avulla voi oppia tunnistamaan rajojaan eli sitä, mitä sinulle saa missäkin tilanteessa tehdä ja mitä ei. Olet vielä hyvin nuori, minkä vuoksi oman kehon ja mielen rajat voivat olla vielä hakusessa – niin ne ovat monilla aikuisillakin. Kun hyväilette kumppanisi kanssa toisianne, muistattehan kommunikoida samalla selkeästi siitä, mistä tykkäätte ja ette tykkää sekä mitä haluatte tai ette halua tehdä. Jos jokin asia jännittää, hämmentää tai tuntuu ikävältä, aina voi sanoa ei ja keskeyttää tilanteen. Halutessasi voit lukea lisää omista rajoista ja niiden tunnistamisesta Nuorten Exitistä.

Toivottavasti vastauksestani on apua sinulle. Hauskaa alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?