Seksi
Nimimerkki: >:D

Miksi en saa enää samanlaista orgasmia kuin ennen?

Moi! Oon 11 vuotias tyttö. Olen itsetyydyttänyt useasti. Nykyään, kun itsetyydytän en saa samanlaista orgasmia kuin ennen. En tiedä mistä se johtuu. Olen siis ihan samalla lailla itsetyydyttänyt kuin ennen. Siltikään en tunne samanlaista ihanaa orgasmin tunnetta kehossani. Nykyään, kun itsetyydytän orgasmi ei tunnu miltään jalkani vain tärisevät oudosti ja siihen sitten lopetan. En saa enään nautintoa, kun saan orgasmin. Osaatteko sanoa mistä tämä johtuu? Voitteko auttaa? 🙁

Moi!

Hienoa, että laitoit meille viestiä huolestasi! Kerrot, että orgasmi ei tunnu enää yhtä nautinnolliselta kuin ennen ja pohdit, mistä tämä voisi johtua. Monet tekijät voivat vaikuttaa orgasmien voimakkuuteen, kuten elämäntilanne, mieliala, tunnetilat, stressi, senhetkiset huolet tai kyky rentoutua. Myös jotkin lääkkeet voivat heikentää orgasmin voimakkuutta tai sen saamista. Rentoutuminen, riittävä kiihottuminen, itsensä tunteminen sekä hyväksyvä ja armollinen suhtautuminen itseä ja omaa kehoa kohtaan edesauttavat orgasmin saamista. Täältä voit lukea lisää orgasmeista.

On hyvä tiedostaa, että orgasmeja on monenlaisia. Orgasmien kesto, voimakkuus ja niiden synnyttämät tuntemukset ja reaktiot voivat vaihdella eri kerroilla. Toisinaan orgasmi voi olla hyvin voimakas, joskus hyvin laimea ja joskus jotain siltä väliltä. Aina sille ei ole mitään selkeää syytä, miksi orgasmi jää vaisuksi. Yksi vaihtoehto on kokeilla erilaisia tapoja itsetyydyttää ja ottaa aikaa omaan kehoon ja nautintoon tutustumiseen. Voit pohtia esimerkiksi näitä asioita: miltä erilaiset kosketukset eri puolilla kehoasi tuntuvat? Entä millaiset ajatukset voimistavat kiihottumistasi ja mielihyvän tunnetta? Joskus orgasmi voi jäädä vaimeaksi, vaikka kaikki asiat olisivatkin kohdallaan. Tässäkin lempeä ja utelias suhtautuminen itseensä ja omiin orgasmeihin voi auttaa: tänään kehosi toimi tällä tavalla ja ensi kerralla luvassa saattaa olla jotain muuta.

Orgasmi ei ole mitta nautinnolliselle seksille. Itsetyydytystä ei kannata mieltää suoritukseksi, jonka tavoitteena on tuottaa orgasmi. Vaikka orgasmin saaminen voi tuntua tärkeältä, itsetyydytyksen kuuluisi jo itsessään tuottaa kiihottumisen tuntemuksia, nautintoa ja kivaa oloa. Olet vielä nautintosi löytämisen alkutaipaleella, joten ehdit elämäsi aikana kokea vielä monenlaisia upeita tuntemuksia, joita kehosi sinulle antaa.

Iloista alkavaa talvea!

Oliko vastauksesta hyötyä?