Seksi
Nimimerkki: dude
Ikä: 9-12v

Mikä on normaali peniksen pituus?

mikä on tämän ikäisenä sellainen normaali munan pituus.

Moi dude!

Halusit tietää normaalista peniksen pituudesta ikäiselläsi. Et ole pohdintojesi kanssa yksin – monet muut nuoret miettivät samaa kysymystä omalla kohdallaan. 😊

Valitettavasti joudun kuitenkin toteamaan, ettei kysymykseesi ole yksiselitteistä vastausta, sillä peniksen koko ja muoto vaihtelevat yksilön ja tämän yksilöllisen kehitystahdin mukaan. Nuoret kehittyvät kaikki omassa tahdissa, eikä ole myöskään olemassa yhtä ”normaalia” peniksen kokoa. 😊 Yleensä peniksen kasvu tapahtuu kivesten kasvun jälkeen, noin 12–14 ikävuoden tienoilla. Kertomasi iän perusteella kuulostaa siltä, että murrosikäsi on vasta aluillaan, mikä tarkoittaa sitä, että myös peniksesi tulee todennäköisesti kasvamaan nykyisestä.

Toisin kuin nuorten kohdalla, tietoa aikuisväestön penisten keskimääräisistä mitoista on saatavilla. Tällöin on kuitenkin hyvä muistaa, että vertailukohteena ovat nimenomaan aikuiset, eivätkä ikäisesi. Toisaalta kaikkien aikuistenkaan penikset eivät mahdu tällaisen skaalan sisään, ja poikkeuksia löytyy aina. Aikuisenkaan kohdalla ”normaalin kokoista” penistä on siten käytännössä turha määrittää. On hyvä tietää, että peniksen pituutta tai kokoa tärkeämpi mittari on se, että penis toimii normaalisti. Lisää infoa aiheeseen liittyen löydät täältä.

Mikäli asia huolettaa sinua jatkossakin, voit ottaa rohkeasti yhteyttä esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatiin. Mukavaa talven odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?