Seksi
Nimimerkki: Leevi

Mikä avuksi kun esinahka ei ole vielä irronnut terskasta?

Onko kaikki kunnossa, kun minulla ei esinahka ole vieläkään irronnut kokonaan terskasta, vaikka täytän ensi viikolla 16? Siinä on pari vahvan tuntuista kiinnikettä. Haluaisin, että voisin jo kokeilla itsetyydytystä, kuten muutkin pojat. Minulla on silloin tällöin märkiä unia. Olisi tärkeää pystyä pesemään pippeli normaalisti, mutta se ei nyt onnistu. Terska tuntuu aralta siitä kohdasta, josta sitä pystyy koskettamaan. Mitä oikein tekisin? Tuntuu vaikealta mennä näyttämään pippeliä terkkarille, mutta kohta voi olla pakko.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Kehityksen edetessä ja peniksen kasvaessa esinahka alkaa löystymään ja murrosiässä kiinnikkeet irtoavat yleensä kokonaan. Useimmilla esinahka liukuu terskan taakse murrosiässä viimeistään siinä vaiheessa, kun penis on kasvanut täyteen mittaansa. Suosituksena on, että jos näin ei ole tapahtunut 16. ikävuoteen mennessä, olisi asiasta hyvä keskustella lääkärin kanssa.

Kerroit myös, että peniksen peseminen ja itsetyydytys eivät oikein onnistu kiinnikkeiden vuoksi ja lisäksi terska tuntuu aralta. Näiden haasteiden vuoksi sekä ikävaiheen kehitys huomioiden olisi tosiaan hyvä käydä keskustelemassa asiasta lääkärin kanssa. Lääkäri pystyy tarkemmin arvioimaan tilanteen ja pohtimaan tarvitseeko asialle tehdä jotain.

Ymmärrän hyvin, että tällaisen intiimialueeseen liittyvän asian vuoksi lääkärille hakeutuminen voi tuntua alkuun vaikealta. Tällaiset vaivat ovat kuitenkin varsin yleisiä, eikä niitä tarvitse myöskään mitenkään häpeillä. Lääkärit ovat tottuneita kaikenlaisiin vaivoihin ja heidän kanssaan voi luottamuksellisesti keskustella mistä tahansa asiasta. Yleensä kun uskaltautuu lähteä selvittämään jotakin terveysvaivaa, on lopulta helpottunut siitä, että asian sai hoidettua. Tärkeintä on, että saat apua tilanteeseesi. Lääkäriaikaa voit tiedustella joko opiskeluterveydenhuollosta tai omalta terveysasemalta.

Tsemppiä loppuvuoteen!

Oliko vastauksesta hyötyä?