Seksi
Nimimerkki: Mimmi

Mikä avuksi kun emättimeni ei kostu?

Voinko mistään muusta saada apua kuin liukuvoiteesta? En kostu ikinä. Seksiä kyllä haluan ja pidän poikaystävääni haluttavana. En vaan kostu yhtään. Olisiko mitään lääkitystä? En käytä hormonaalista ehkäisyä.

Hei, kiitos kysymyksestä!

Kuvaat, että limakalvosi eivät juurikaan kostu seksin aikana, vaikka haluaisitkin seksiä. Koetko, että kehosi on riittävän kiihottunut seksin aikana? Joskus mieli haluaa seksiä, mutta keho ei ole vielä valmis. Entä huomaatko kostumista itsetyydytyksen aikana tai joissain muissa tilanteissa?

Emättimen limakalvoilla on tyypillisesti pieni kosteus, tämä suojaa esimerkiksi tulehduksilta. Kiihottuessa limakalvojen kosteus lisääntyy, mutta kosteuden määrä on hyvin yksilöllistä. Jos kostuminen on vaikeaa, se voi tuottaa kipua varsinkin yhdyntäseksissä. Erilaiset öljyt ja liukuvoiteet ovatkin hyvä apu kostumishaasteissa. Kostuminen voi olla tosiaan hankalaa, jos keho ei ole riittävän kiihottunut tai syynä voi olla hormonitasoista johtuvat muutokset (tämä on usein tyypillisempää ikääntyessä tai esimerkiksi imetyksen aikana). Joskus kostumiseen voi vaikuttaa tupakointi, stressi, tietyt mielialalääkkeet tai vaikka liiallinen alapään peseminen.

Jos limakalvosi ovat jatkuvasti kuivat ja arat, apteekissa on myynnissä limakalvoja hoitavia valmisteita. Suosittelisin sinua kuitenkin alkuun varaamaan aikaa gynekologille, jotta saadaan selville mahdollinen syy kuiviin limakalvoihin.

Oliko vastauksesta hyötyä?