Seksi
Nimimerkki: ...

Maksaako seksitautitesteihin meneminen?

Moikka! Tarvitseeko sukupuolitautitestaukseen mitään lähetettä vai riittääkö, että varaan järjestelmästä ajan, haluan siis veri ja virtsakokeen toimipisteelle. Netissä oli sellainen, mutta ei eroteltuna mikä testi, niin voinko vain varata ja menen vain paikalle? Ja onko terveyskeskuksissa, julkisissa sairaaloissa ja sukupuolitautienpoliklinikoilla kaikki testit täysin maksuttomia? Jos lähete tarvitaan mistä se pitää hankkia.

Moi!

Seksitautinäytteitä otetaan terveysasemilla, sukupuolitautien poliklinikoilla ja yksityisillä lääkäriasemilla. Näistä terveysasemien ja sukupuolitautien poliklinikalla tehtävät seksitautitestit eivät maksa mitään. Testauskäytännöt vaihtelevat kunnittain, joten ajankohtaisimman tiedon oman asuinkuntasi seksitautitestauksesta saat soittamalla terveysasemallesi. He osaavat neuvoa sinua eteenpäin.

Hienoa, että olet menossa testeihin! Seksitautitesteihin on hyvä mennä matalalla kynnyksellä aina, jos on syytä epäillä seksitautitartuntaa. Lue lisää aiheesta Hyvä kysymys -sivun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?