Seksi
Nimimerkki: Tunnotonko

Liukuvoiteen käyttö seksissä

Hei, kaikki hehkuttaa liukuvoidetta ja sen käyttöä -tekee seksistä parempaa ja paremman tuntuista, mutta vaikka käyttäisin sitä vain pisarankin klitorikseeni, en tunne juuri mitään enää koskettaessa. Poikaystävät eivät ole ongelmaani ymmärtäneet vaan jopa laittanut liukastetta emättimeeni, jos olen ollut toisen mielestä liian kuiva. Olenko yliherkkä vai onko päässäni jokin ajatus, joka voi vaikuttaa tunnottomuuteen minkä tahansa liukuvoiteen kanssa.

Hei, kiitos kysymyksestä!

Liukuvoide voi tosiaan lisätä nautintoa, mikäli liukkaampi kosketus kiihottaa. Kiihottuminen on kuitenkin yksilöllistä ja joillekin nautintoa tuottaa kosketus, jossa on enemmän kitkaa.

Liukasteissa on myös eroa. Liukuvoiteen tuntuma voi olla erilainen vesiliukoisella tai silikonipohjaisella liukasteella ja joissakin on esimerkiksi lämmittävä vaikutus. Myös öljyt, esimerkiksi kookosöljy, sopii liukasteeksi. Vain kokeilemalla voi löytää itselleen ja herkkyydelleen sopivan. Jos seksi on mielestäsi nautinnollista ilman liukuvoidetta, ei sen käyttö ole pakollista.

Mikäli emätin tuntuu kuivalta, voi seksin aikana keskittyä siihen, kuinka luonnollista kosteutta saisi lisää. Kiihottuminen lisää emättimen kosteutta. On tärkeää, että hyväily tai yhdyntä tuntuvat hyvältä ja kiihottavalta. Seksin täytyy tapahtua myös molempien tahdosta ja siitä on ok kieltäytyä missä vaiheessa tahansa.

Voit pohtia, mitkä asiat kiihottavat sinua ja valmistavat kehoa yhdyntään. Näin molemmat saavat enemmän nautintoa seksin aikana ilman liukasteiden käyttöä. Ehkäisyasiat on hyvä myös huolehtia kuntoon, niin voi rauhassa keskittyä olennaiseen.

Halutessasi voit lukea lisää seksistä ja kiihottumisesta Väestöliiton nuorten sivuilta.

Ihanaa kevään odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?