Seksi
Nimimerkki: Utelias paska
Ikä: 13-15v

Liukuvoiteen käyttö ja ostaminen

Voiko Aqualania käyttää liukuvoiteena itsetyydyksessä? Miten ostan liukuvoiteen, jos pelkään, että vanhemmat suhtautuvat huonosti itsetyydytykseen ja että vanhemmat huutaa, jos ostat seksituotteita? Ne on niitä kysymyksiä jota ovat pyörineet mun päässä aika kauan.

Moikka! Kiitos yhteydenotostasi!

Pohdit viestissäsi liukuvoiteita ja perusvoiteen käyttöä liukuvoiteena itsetyydytyksessä. Hajusteettomia ja vähärasvaisia perusvoiteita voi käyttää. Tärkeintä on, että mikäli joitain oireita tulee niin silloin käytön lopettaa, ja pohtii toista vaihtoehtoa. Liian rasvainen voide kuten myös hajusteet tai kemikaalit voivat aiheuttaa esimerkiksi iho-oireita. Sama tosin voi päteä myös liukuvoiteisiin. Öljyissä ja rasvoissa tärkeintä on muistaa, että ne eivät sovi yhteen lateksisen kondomin kanssa, sillä öljy haurastuttaa lateksia.

Sinulla on oikeus yksityisyyteen seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa, eikä sinun tarvitse puhua tämäntyyppisistä asioista vanhempiesi kanssa. Kyse on seksuaalioikeuksista, jotka ovat ihmisoikeuksia. Löydät lisää tietoa seksuaalioikeuksista täältä. Vanhemmilla ei ole oikeutta huutaa tai suuttua sinulle, mutta sinulla ei myöskään ole minkäänlaista velvollisuutta puhua heille näistä asioista. Mikäli kotona on näissä asioissa jollain lailla turvaton ilmapiiri, niin kannattaa rohkeasti jutella siitä jollekulle ammattihenkilölle. Esimerkiksi kouluterkkari, -kuraattori tai -psykologi voi olla avuksi, mutta netistä löytyy myös maksuttomia matalan kynnyksen verkkopalveluita, joihin voi hakeutua juttelemaan. Voit jutella aiheesta esimerkiksi Nuorten Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa, jonka löydät täältä. Myös Poikien Puhelin auttaa tämäntyyppisissä pohdinnoissa. Poikien Puhelimen löydät täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?