Mieli
Nimimerkki: V*ttuuntunut muikkeli

Liiallinen kuormitus

En saa mitään aikaseks, kaikkien naamat vaan vituttaa, ahistaa , masentaa, stressaa. Koulussa ens viikolla kauheesti kokeita ja stressiä vaan tulee ja tulee hukun näitten paineiden alle. En löydä enää itseäni, löydän vaan puhelimella makaavan saamattoman paskiaisen. Asioita tulee niin paljon etten saa niistä kiinni, tukehdun ylivoiman alle, en pysty, en jaksa. Niin paljon kaikkea ettei 13v. Tyttö jaksa kantaa luovutan suosiolla ja en tee mitään koska tiedän etten pysty tehdä kaikkea. Mitä voin tehdä?

Moikka!

Kertomasi kuulostaa siltä, että kuormitusta on nyt liiaksi. Tosi hienoa siis, että otit yhteyttä!

Korona ja sen myötä tulleet jatkuvat muutokset ja epävarmuudet, kuten muutokset koulunkäynnissä ovat aiheuttaneet monelle nuorelle pahaa oloa ja kuormitusta. Murrosiässä oma mieli on myllerryksessä muutenkin ja arki vie hurjasti energiaa. Siihen päälle ei paljoa tarvita, että olo voi muuttua kuvaamasi kaltaiseksi. Usein käy niin, että mitä enemmän tehtäviä asioita on, sitä suuremmaksi niiden aiheuttama paine kasvaa ja lopulta ei saa tehtyä enää mitään. Näin käy monelle, eli älä soimaa itseäsi siitä.

Omia ajatuksia voi selkiyttää, jos kirjaat ylös mitä kaikkea sinun tulee tehdä. Aloita sen jälkeen pienimmästä asiasta. Isoihin asioihin tarttuminen on helpompaa, kun saa ensin tunteen siitä, että onnistuu pienissä asioissa. Muutama koe ei myöskään kaada kokonaisuutta, joten jos pystyt, niin anna itsellesi hieman armoa. Stressi voi häiritä myös unta, mutta riittävä uni ja lepo on tärkeää palautumisen kannalta. Pyri siis pitämään kiinni tästä.

Jos näistä ei ole apua, niin asiasta on tosi tärkeä jutella aikuisen kanssa. Jos omille vanhemmille puhuminen tuntuu hankalalta, voit puhua koulun terveydenhoitajalle tai pohtia esim. Sekasin-chatissa nimettömänä omaa tilannettasi tarkemmin. Myös opettajalle on hyvä kertoa, että nyt tuntuu siltä, että et jaksa kaikkea.

Jokainen reagoi stressiin eri tavalla, mutta olet oikeassa siinä, että sinun iässäsi ei kuulu kantaa kaikkea omilla harteilla. Älä siis jää yksin, vaan kerro rohkeasti tilanteestasi aikuiselle. Sinä ansaitset voida hyvin ja nauttia nuoruudestasi ilman liiallista painetta.

Oliko vastauksesta hyötyä?