Seksi
Nimimerkki: lumpukka

Kysymyksiä seksuaaliterveydestä ja seksistä

Millä tavalla pojilla on esinahka kiinni terskassa, ennen kuin se irtoaa? Eikö se irtoa yleensä samaan aikaan kun pippeli alkaa kasvaa? Voiko sen irtoamista nopeuttaa, ja yrittävätkö pojat tehdä niin? Voiko suuseksiä harrastaa, jos vastaanottavalla osapuolella on alapäään karvat ajamatta? On kai kaikin puolin houkuttelevampaa olla ilman karvoja.

Hei ja kiitos viestistäsi!

Sinulla on useampia kysymyksiä, joten jaottelen ne otsikoiden alle lukemisen helpottamiseksi:

Esinahka

Pojan syntyessä esinahka on yleensä kiinni terskan pinnassa. Esinahan ja terskan väliset kiinnikkeet ovat sidekudosta ja häviävät hitaasti lapsuuden aikana. Esinahka irtoaa terskasta ja löystyy useimmiten itsestään murrosiän alkuun mennessä. Esinahan kiinnikkeet irtoavat kuitenkin yksilöllisesti ja murrosiässä esinahka voi vielä olla osittain kiinni terskassa. Kiinnikkeet ja ahdas esinahka ovat kuitenkin eri asioita. Esinahan irtoamista ja löystymistä voi auttaa venyttelemällä esinahkaa, ja jotkut pojat varmasti tätä tekevätkin. Voit käydä lukemassa esinahasta lisää Väestöliiton sivulta.

Suuseksi

Kyllä karvoituksesta huolimatta voi harrastaa suuseksiä. On jokaisen oma päätös, haluaako ajaa alapäänsä karvat vai ei. Vaikka henkilökohtaisesti pitäisikin karvattomasta alapäästä, ei toista voi vaatia ajamaan karvoitustaan. Toki parisuhteessa voi kuunnella toisen toiveita, mutta loppujen lopuksi jokaisella on oikeus itse päättää, minkälainen karvoitus alapäässään on tai ei ole. Karvoitusta tärkeämpi asia on suojautua mahdollisilta seksitaudeilta, eli käyttää kondomia ja/tai suuseksisuojaa 😉

Mukavaa loppusyksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?