Seksi
Nimimerkki: Milla

Kysymyksiä orgasmista ja erektiosta

Kysymystä on lyhennetty alkuperäisestä.

Hei. Esittäisin pari kysymystä, joista toinen liittyy edelliseen rakasteluun poikaystävän kanssa. Sain itse viime kerralla ensimmäisen orgasmini yhdynnässä. Se tuntui kerrassaan hyvältä, mutta siihen liittyi pari yllättävääkin juttua. Orgasmi sai aikaan sen, että koin voimakkaita mielihyvän aaltoja koko kehossani.  Koko vartaloni nytkähteli muutaman kerran, jalat eritoten, ja sen lisäksi minulta pääsi pieru. Aloin myös nyyhkyttää orgasmini kourissa, ja kun se meni ohi, aloin itkeä vuolaasti. Poikaystäväni luuli, että häpesin sitä pierua, ja itkin siksi. Minua vain itketti, kun tuntui niin hyvältä ja olin onnellinen. Sanoin sen hänelle, kun itku alkoi loppua.  Hetken päästä päädyimme toiseen yhdyntään. Sain jälleen orgasmin, joka oli nyt ensimmäistä ”rauhallisempi”, mutta erittäin tyydyttävä. Kysyn nyt, osaatteko sanoa onko tuollainen raajojen nykiminen tyypillistä orgasmin hetkellä? Entä se pieru? Itse yllätyin siitä. Mielestäni itkuun purskahtaminen ei ole sen erikoisempaa, koska monethan itkevät onnesta. Toinen kysymys koskee poikaystäväni penistä. Olen huomannut, että se pysyy jäykkänä siemensyöksyn ja orgasmin jälkeen. Onko se normaalia? Olen luullut, että laukeamisen jälkeen penis pehmenee ainakin vähäksi aikaa. Poikaystävälläni sen sijaan erektio on useita kertoja säilynyt. Näin ollen hän voi jatkaa yhdyntää vaikka heti laukeamisensa jälkeen. Johtuuko se siitä, että hän on nuori, ja haluaa paljon seksiä?

Heippa!

Orgasmi voi olla hyvin kokonaisvaltainen kokemus keholle. Kehon jännittyminen nautinnon aikana voi saada aikaan lihasnykimistä. Myös lantionpohjan lihakset supistelevat rytmikkäästi orgasmin aikana. Tämä voi saada aikaan sen, että peräaukko rentoutuu tahtomattaan ja näin ollen ilmaa voi päästä ulos. Pieru voi yllättää, mutta on normaali kehon reaktio myös seksin aikana.

Seksin aikana tunnetaan monenlaisia tunteita mielihyvähormonien vallatessa kehoa. Tämän vuoksi on hyvin luonnollista, että tunteet purkautuvat itkuna. Jos itkuun liittyy harmitusta tai pelkoa, kannattaa tunteista keskustella kumppanin kanssa avoimesti.

Miehen seksuaalireaktioissa laukeamisvaiheen jälkeen tulee palautumisvaihe, jossa peniksen jäykistyminen rentoutuu ja keho palautuu ei-kiihotustilaan. Joillakin miehillä penis pysyy jäykistyneenä myös orgasmin ja laukeamisen jälkeen, etenkin jos kiihottuneisuus ja halu jatkaa seksiä säilyy. Palautumisvaihe on hyvin yksilöllinen, mutta nuorilla miehillä on tavallisesti korkeat testosteroniarvot, joka auttaa penistä pysymään erektiossa.

Ihanaa joulun aikaa!

Oliko vastauksesta hyötyä?