Seksi
Nimimerkki: hui
Ikä: 16-18v

Kuinka suuri mahdollisuus on, että raskaustesti olisi väärässä?

Moi! Kuinka suurella mahdollisuudella raskaustesti voisi olla väärässä Tein eilen kaksi ja molemmat oli negatiivisia, mutta mun menkat on jo 5 päivää myöhässä, vaikka koko ajan on vatsassa tuntunut siltä että ne alkaa. Voiko nää siis olla jotain alkuraskauden aiheuttamia mahakipuja vai voiko mun menkat olla vaan super myöhässä

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Raskaustesti antaa yleensä luotettavan tuloksen, jos se ajoitetaan oikeaan aikaan. Raskaustestin voi tehdä heti, kun kuukautiset ovat myöhässä. Jos kuukautiset ovat epäsäännölliset tai edellisten kuukautisten ajankohdasta ei ole tietoa, tulee raskaustesti tehdä kolme viikkoa suojaamattoman yhdynnän jälkeen. Mikäli olet tehnyt raskaustestin ohjeistuksen mukaisesti, on epätodennäköistä että olisit raskaana.

Raskauden lisäksi kuukautiset voivat olla myöhässä myös muiden syiden takia, sillä kuukautiset ovat herkät häiriintymään. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi stressi ja sairastelu.

Ehkäpä kuukautisesi ovat jo alkaneetkin, kun tämä viesti sinut tavoittaa. Jos kuukautisia ei vielä ole kuulunut, suosittelen vielä varmuuden vuoksi tekemään raskaustestin viikon kuluttua edellisestä testistä. Jos testi on negatiivinen eivätkä kuukautiset edelleenkään ala, suosittelen kysymään neuvoa tilanteeseen esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta. Hän osaa ohjeistaa sinulle, voitko jäädä vielä seurailemaan tilannetta vai kuukautisten poisjääntiä hyvä jo selvitellä tarkemmin.

Oliko vastauksesta hyötyä?