Seksi
Nimimerkki: Jane

Kuinka menkat saa alkamaan?

Miten menkat saa alkamaan jos ne ei ole vielä alkanut?

Heippa ja kiitos kysymyksestä!

Tämä onkin asia, joka mietityttää montaa ikäistäsi nuorta Fressiksessä. Menkkojen eli kuukautisten alkamiseen ei valitettavasti voi itse millään tavalla vaikuttaa. Kuukautisten alkaminen tapahtuu jokaisella omaan yksilölliseen tahtiin, eikä niitä saa alkamaan itse. Parhaiten tuet murrosiän kehitystäsi pitämällä huolta siitä, että syöt ja liikut monipuolisesti ja riittävästi ja että nukut tarpeeksi.

Tavallisimmin kuukautiset alkavat 10-16 ikävuoden välillä. Valkovuodon alkaminen on merkki siitä, että keho alkaa vähitellen valmistautumaan kuukautisiin. Valkovuodon alkamisenkin jälkeen kuukautisten tulemiseen voi mennä vielä useampi vuosi. Kuukautisten alkamista ei kannata siis tässä vaiheessa vielä murehtia. Voit odotella menkkoja ihan rauhassa. Odottaminen voi tuntua vaikealta, mutta usko pois, kyllä ne sieltä vielä alkavat 😊

Voit odotellessasi tutustua Fressiksen uusiin artikkeleihin menkoista ja lukea täältä myös vastauksia muihin nuorten lähettämiin kysymyksiin näistä samoista aiheista.

Aurinkoista syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?