Mieli
Nimimerkki: sohvasepe

Kuinka lähestyä ihastusta, joka on minua vuoden vanhempi?

Miten vanhempaa tyttöä voisi lähestyä? Olen kasilla ja yks tyttö kenestä tykkään on ysillä ja haluaisin olla sen kaa ja tällee mut oon ainaki ite ujo ja mul tulee ahdistusta puhua esimerkiksi koko luokalle/uusille ihmisille. En oo kauhee itseluottavainenkaan taikka hyvän näköinen joka ei kyllä auta asiaa. Meillä ei oo mitää yhteisiä tunteja/kavereita tai mitää ja oon vaa nähny sitä käytävillä.

Sillehä pitäis mennä puhumaan koska ei siitä muute tuu mitää mutten tiiä miten puhuisin sille ja mistä ja eikse oo aika outoa mennä puhuu jollekki tuntemattomalle vanhemmalle tyypille yhtäkkiä ja olisinkoha mä sen mielestä outo? En halua että se aattelee mua jonaki hyypiönä ja en haluais että se olis kiusallista tai jotai. Oisko mitää apua tähä?

Moikka!

Kertomasi tilanne on todella yleinen ja moni pohtii samaa. Harmillisesti mitään yhtä oikeaa vastausta tai toimintatapaa ei ole. Voisitko aloittaa hymyilemällä tytölle hänen mennessään sinun ohitsesi? Tai onnistuisitko selvittämään, onko hänellä jotain somekanavia, joissa voisit vaikka tykätä hänen kuvastaan? Nämä voisivat olla pienempiä askelia kuin suoraan juttelemaan meneminen. Sekin toki on hyvä vaihtoehto.  Silloin ainakin olet saanut tietää, onko tutustuminen mahdollista. Mitään vuorosanoja ei voi antaa valmiiksi, ne eivät tuntuisi luontevalta. Paras vaihtoehto on miettiä miten itse toivoisi, että toinen lähestyy ja teet sitten niin.

On rohkeaa kertoa tunteistaan, joten voi olla, että myös tyttö ajattelee tekosi olleen hieno. Jos kävisi niin, että hän pitää sinua outona, tai tilanne olisi kiusallinen, se tuntuu varmasti hetken kurjalta, mutta sekin menee ohi. Tytön elämässä tapahtuu myös varmasti paljon, ja tämän tyyppiset asiat unohtuvat nopeasti kun vain jatkat koulussa olemista ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

On myös tosi tavallista ajatella, että oma ulkonäkö ei miellytä muita, mutta tosiasiassa sitä ei voi tietää. Eli vaikka et itse pitäisi itseäsi hyvännäköisenä, ei se tarkoita, etteikö joku muu pitäisi. Ja vaikka juuri tämä tyttö ei vastaisikaan kiinnostukseesi, ei se tarkoita, etteikö joku muu haluaisi olla kanssasi. Lähes jokainen ihastuu nimittäin joskus henkilöön, joka ei tunne samoin. Voi myös olla, että toisen ulkonäkö on kiva, mutta sitten yhteistä puhuttavaa ei löydäkään, eikä yhdessäolo tunnu kivalta. Tai voi olla, että yhteistä puhuttavaa ja kiinnostuksen kohteita on niin paljon, että vaikka ulkonäkö ei olisikaan ollut sellainen mihin normaalisti ihastuisi, haluaa silti olla toisen kanssa. Ihastuminen ja seurustelu ei siis ole mitenkään yksinkertaista, vaan monien asioiden summa.

Toivottavasti tästä viestistä oli sinulle jotain apua. Rohkeutta tytön lähestymiseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?