Seksi
Nimimerkki: huolestunut

Koska kuukautiseni alkavat jos minulla tulee jo valkovuotoa?

Moi, menkat ei oo alkanu vaik täytän tänä vuonna 15. Mulla on kaikkia merkkei niitten alkamisesta mutta oon oottanu jo pitkään ja ei mitään. Valkovuotoo on ollu joku 4 ja puol vuotta?! Ja myös mun siskolla on alkanu ne ja se on 12. Millon ne alkaa?

Moi huolestunut!

Kiitos kysymyksestä, et ole näiden pohdintojen kanssa yksin etkä ainoa. 😊 Murrosikä etenee jokaisella omaan tahtiin, joten se, milloin kuukautiset alkavat, on hyvin yksilöllistä. Yleensä kuukautiset alkavat 10-16 ikävuoden välillä, joten sinulla ei ole vielä syytä huoleen.

Kerroit viestissäsi, että sinulla on alkanut valkovuoto. Valkovuodon alkaminen on merkki siitä, että kehosi alkaa valmistautumaan kuukautisiin. Kuvauksesi perusteella murrosikäsi vaikuttaisi olevan hyvässä vauhdissa, joten kyllä ne kuukautisetkin sieltä vielä tulevat, odottele vain rauhassa! 😊 Odottaminen voi tuntua hankalalta, etenekin koska pikkusiskollasikin kuukautiset ovat jo alkaneet, mutta voit olla asiasta rauhallisin mielin. Jos kuukautiset eivät ole alkaneet 16 ikävuoteen mennessä, on asiasta hyvä keskustella lääkärin kanssa. Tästä sinun ei kuitenkaan tarvitse vielä tässä vaiheessa murehtia.

Kuukautiset ovat mietityttäneet myös monia muita nuoria Fressiksessä. Kysymyksiä ja vastauksia kuukautisiin liittyen pääset lukemaan täältä. Voit halutessasi tutustua myös murrosikään ja kuukautisiin liittyviin artikkeleihin Hyvä kysymys -palstalla.

Tsemppiä ja aurinkoista tammikuuta!

Oliko vastauksesta hyötyä?