Seksi
Nimimerkki: Ii
Ikä: Yli 18v

Kondomin rikkoutuminen ja raskauden mahdollisuus

Poikaystävä huomasi, kun oli ottamassa kondomia pois että oli menny rikki, mutta en tuntenut että siemennestettä olisi tullut sisälle. Kun hän otti pois minun sisältäni niin ei valunut tai tippunut silti mitää. Voiko olla silti mahdollista että tulen raskaaksi?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Jos kondomi on mennyt penis-emätinyhdynnän aikana rikki, on raskaus mahdollinen.

Jos lapsi ei ole suunnitelmissa, kannattaa tällaisissa tilanteissa hakea apteekista jälkiehkäisypilleri, joka estää tai siirtää naisella munasolun irtoamisen. Jälkiehkäisypilleri tulee kuitenkin ottaa mahdollisimman pian suojaamattoman yhdynnän jälkeen (riippuen valmisteesta viimeistään 3–5 vuorokauden sisällä yhdynnästä). Jälkiehkäisy ei ole varsinainen ehkäisykeino, ja siihen kannattaa turvautua vain viimeisenä vaihtoehtona. Nyt kun vastauksen saat, on jälkiehkäisyn käyttäminen kuitenkin jo liian myöhäistä.

Jos sinulla ja poikaystävälläsi on tästä yhdynnästä muutenkin jo aikaa, etkä ole hakenut jälkiehkäisypilleriä, kannattaa sinun tehdä raskaustesti. Raskaustestin voit tehdä heti, jos huomaat kuukautisten olevan myöhässä. Jos kuukautisesi ovat epäsäännölliset, voit tehdä raskaustestin 3 viikkoa yhdynnän jälkeen.

On hyvä muistaa, että myös seksitautien tarttuminen on mahdollista, jos kondomi menee rikki. Seksitaudit ovat tarttuvia tauteja eli tartunta vaatii sen, että toisella ja/tai molemmilla osapuolilla on seksitauti. Seksitaudit saa selville menemällä seksitautitesteihin.

Jos tilanne vielä huolettaa sinua, ota rohkeasti yhteyttä lääkäriin tai terveydenhoitajaan 🙂

Aurinkoista kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?