Seksi
Nimimerkki: Joku

Kireä esinahka ja siemensyöksyjen alkaminen

Onko normaalia jos penis seisoo mutta esinahka ei mene taakse ja että multa ei tule spermaa vaikka täytän 14

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Esinahka on pienimmillä lapsilla vielä kiinni terskassa, mutta murrosiässä peniksen kasvaessa esinahka alkaa yleensä löystyä ja irrota, jolloin se voi liukua terskan taakse. On kuitenkin ihan normaalia, ettei murrosiän alkaessa esinahkaa saa vielä vedettyä täysin taakse. Esinahkaa voi yrittää itse hieman venyttää. Venyttelyn avulla sen saa usein vedettyä kunnolla terskan taakse. Vinkkejä esinahan venyttelyyn voit lukea täältä.

Esinahan alle kertyy vaaleaa eritettä, joka olisi hyvä pestä vedellä pois päivittäin tulehdusten välttämiseksi. Tällöin riittää esinahan vetäminen siihen saakka, johon se helposti liukuu. Mikäli puhtaanapito on kuitenkin hankalaa ja kireä esinahka aiheuttaisi esimerkiksi kipua erektiossa tai haittaa seksissä, olisi sinun hyvä olla yhteydessä esimerkiksi kouluterveydenhuoltoon.

Pohdit viestissäsi myös, onko normaalia, ettei sinun iässäsi tule spermaa. Murrosiässä tapahtuva kivesten kasvu mahdollistaa siemensyöksyjen alkamisen. Kivekset kasvavat murrosiässä keskimäärin kahdesta senttimetristä viiteen senttimetriin. Siemennestettä alkaa erittyä yleensä siinä vaiheessa, kun kivekset saavuttavat noin kolmen senttimetrin pituuden.

Murrosikä ja sen myötä myös siemensyöksyjen alkaminen etenee jokaisella yksilöllisesti. Yölliset siemensyöksyt alkavat keskimäärin noin 13 ikävuoden tienoilla. Onko niin, ettet ole huomannut joskus aamulla lakanoissa märkyyttä? Kerroit viestissäsi myös saaneesi erektion. Et kuitenkaan kerro viestissäsi, oletko yrittänyt itsetyydyttää itseäsi. Eli jos saat erektion ja tyydytät itseäsi, seuraisiko tästä siemensyöksy?

Joskus murrosiän kehitys saattaa viivästyä ja asiaa on hyvä tutkia tarkemmin. Mikäli siemensyöksyjen alkaminen vielä mietityttää sinua, voisi olla hyvä keskustella asiasta esimerkiksi kouluterkkarin kanssa.

Aurinkoista talven jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?