Seksi
Nimimerkki: Joku 13v poika

Kireä esinahka

No siis oon 13v poika ja siis mun esinahka ei veny sillee taakse vaan stoppaa sillee yhteen kohtaan ja kouluterveyden hoitaja sano että murros-iässä esinahka alkaa venyy et mull oia joku tiuka nahka yms mut mull on jo pientä murros ikään liittyviä juttuja esim äänenmurros ja muna-karvat mut mitä avuks en nyt oikee tiiä mitä teen auttakaa😭

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Sama asia mietityttää monia. Esinahan tarkoitus on suojata herkkää terskaa kuivumiselta ja näin pitää terska joustavana ja kosteana. Kun penis on levossa esinahan tulisi valua eteen terskaa suojaamaan. Esinahan on oltava riittävän väljä, jotta puhtaanapito onnistuu. Puhtaanapito on tärkeää, sillä esinahan alle kertynyt valkea töhkä lisää virtsatieinfektion ja esinahan tulehduksen riskiä.

Alle kouluikäisellä on normaalia, että esinahka peittää terskan, eikä sitä voi vetää terskan yli levossakaan. Esinahka löystyy yleensä murrosiässä, mutta esinahan ahtaus murrosiän jälkeenkin on kohtuullisen yleistä. Tästä ei kuitenkaan aina välttämättä aiheudu mitään haittaa. Voit koittaa varovaisesti venytellä esinahkaa esim. aina suihkussa pesun yhteydessä – tai siten, että ensin koskettelet penistä niin, että tulee kunnon erektio. Kun penis on erektiossa, vedä esinahkaa taaksepäin sen verran, kun tuntuu sopivalta. Jatka tasaista venytystä 10-15 sekunnin ajan, löysää, ja toista n. 10 kertaa. Venyttelyssä apuna kannattaa käyttää jotain perusvoidetta, liukastetta tai öljyä.

Mikäli sinulla ei ole ollut tulehduksia eikä kipuja, puhtaanapito ja pissaaminen onnistuu eikä erektiossa tule ongelmia ahtaan esinahan kanssa, voit ottaa rauhassa ja seurailla tilannetta ja kokeilla varovasti venytellä esinahkaa. Jos asia kuitenkin vaivaa sinua enemmän tai aiheuttaa haittaa, voisi olla hyvä hakeutua vielä esimerkiksi koululääkärin arvioon. Lääkäri voi miettiä kanssasi, miten tilanteessa olisi hyvä edetä.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?