Seksi
Nimimerkki: Kähis

Kauanko tulee hyväillä ennen etenemistä yhdyntään?

Mistä tietää milloin hyväilyjä on jatkettu riittävän pitkään, ja voidaan edetä yhdyntään? Pojan näkökulmasta on vähän ongelmallista, kun itse olisi valmis yhdyntään heti kun saa housut jalasta. Alkaako pimppi kostua pussailujen ja vaikka rintojen hyväilemisen aikana, vai vasta sitten kun pimppiä kosketellaan? Voiko pippelin työntää pimpin sisään kokonaan?

Hei, kiitos kysymyksestä!

Riittävän hyväilyn kestoa on vaikea määritellä. Ihmiset kiihottuvat eritavoin ja eri tahtiin. Joskus pelkkä ajatus tai tietynlainen kosketus saa kiihottumaan. Toisinaan yhteys toiseen, läheisyys ja kiintymyksen tunne toiseen saa kehon reagoimaan ja haluamaan seksiä. Seksikerrat ovat myös erilaisia, vaikka kumppani olisikin sama: joskus ei tarvitse yhtään hyväilyä ja toisinaan eritavoin kehon hyväily on molemmin puolin nautinnollista. Yhdyntäseksin ei tarvitse aina olla seksin päämäärä.

Kostuminen voi tapahtua fyysisestä koskettamisesta tai pelkistä ajatuksista. Joillakin genitaalialueen koskettaminen kiihottaa voimakkaammin, toiset taas kokevat suoran koskettamisen epämiellyttävänä. Näistä voi ja kannattaa aina jutella seksikumppanin kanssa ja pikkuhiljaa ajan kanssa sitä oppii tuntemaan toisen kehoa paremmin. Seksikumppanin kanssa on muutenkin tärkeää keskustella vastavuoroisesti siitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja mikä taas ei, ja missä menevät omat rajat.

Kiihottuessa emätin kostuu, laajenee ja avartuu. Kiihottuminen voi tapahtua tosiaan monin tavoin. Lepotilassa emättimen pituus on noin 7-12cm, mutta kiihottuessa emättimen elastisuus lisääntyy, joten peniksen sisään työntäminen kokonaan onnistuu usein hyvin.

Oliko vastauksesta hyötyä?