Seksi
Nimimerkki: Hepskukkuu

Intiimihygieniasta huolehtiminen ja tulehduksen mahdollisuus

Voiko 14-vuotias sairastua pippelitulehdukseen, jos ei pysty pesemään esinahan alta, syystä että esinahka on vielä aika paljon kiinni terskassa? Haluaisin kovasti runkata, mutta pelkään miten käy, jos hygienia on puutteellinen. Miten muuten pippelitulehdusta hoidetaan? Vaatiiko se lääkärissä käynnin?

Moikka!

Yleensä esinahan ja terskan kiinnikkeet löystyvät murrosiässä. Luultavasti sinunkin esinahkasi vielä kypsyy ja liikkuvuus lisääntyy. Olit huolissasi peniksen puhtaanapidosta. Onpa hyvä, että kiinnität huomiota tähän tärkeään asiaan! Suihkuta penis päivittäin ja vedä varovaisesti esinahkaa taakse, niin hyvin kuin saat ilman pakottamista. Yleensä puhtaanapitoon riittää, että suihkutat sen alueen, joka tulee helposti esiin.

Mikäli saisit kuitenkin tulehduksen, hoidetaan sitä ensin suihkuttamalla peniksen pää ainakin 2 kertaa päivässä runsaalla vedellä. Mikäli suihkuttelu ei riitä, pitää käydä näyttämässä lääkärille, joka harkitsee antibioottihoitoa.

Esinahan tiukkuutta on mahdollista helpottaa varovaisilla venyttelyillä. Jos peniksen ollessa lepotilassa saat esinahan terskan taakse ja erektiossa vedettyä noin puoliväliin, on hyvät mahdollisuudet venyttelyllä saada esinahka venymään siten, että se myös erektiossa on mahdollista saada terskan taakse. Voit tehdä varovaista venyttelyä esim. päivittäisen suihkun yhteydessä. Koskettele ensin penistä niin, että saat erektion. Käytä apuna voidetta tai liukastetta/ öljyä. Vedä sitten esinahkaa taaksepäin sen verran kuin tuntuu sopivalta, pientä kiristystä ja kivun tunnetta voi vähän tuntua. Jatka tasaista venytystä 10 – 15 sekunnin ajan ja sitten löysää. Toista muutamia kertoja. Jos tulee pientä limakalvorikkoa ja verentihkua, ei kannata pelästyä. Älä kuitenkaan venytä niin lujaa, että tulee repeämiä, koska ne arpeutuessaan voivat alkaa kiristyä. Älä vedä esinahkaa pakolla terskan taakse. Jos kävisi niin, että esinahka jäisi terskan taakse etkä saisi sitä takaisin paikalleen, suihkuta ensin kylmällä vedellä ja hae pikaisesti apua lääkäristä, jos tämä ei auta.

Itsetyydytys on itseasiassa hyvää venyttelyä, joten sitä voit ihan rauhassa harjoittaa. Siihen pätee toki samat varovaisuusohjeet ja puhtaus, jotka yllä kuvasin. Eritteet on hyvä pestä itsetyydytyksen jälkeen, etteivät ne jää muhimaan tiukan esinahan alle.

Oliko vastauksesta hyötyä?