Mieli
Nimimerkki: Neiti

Huutelu ja häirintä koulussa

Moi! Oon 13v tyttö ja olen kuudennella luokalla. Koulussa kaksi poikaa sanotaan vaikka Martti ja Pertti huutelevat koko ajan outouksia kuten hyvä perse, oot söpö, ja isot tissit. Itse ahdistun huutelusta tosi paljon kun kaikki tuijottaa mua. Tiedän että pojat ovat kiinnostuneita muista tytöistä.Vain mulle huudellaan ja pervoillaan. Onko väärin, että ahdistaa ja olenko liian itsekäs jos kerron opelle? Mitä mun pitäis tehä,

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Toisen kehon kommentointi ja huutelu ei ole missään nimessä ok. Suomessa on tasa-arvolaki, jossa määritellään seksuaaliseksi häirinnäksi esim. ei-toivotut härskit puheet ja vitsit, sekä vartaloa tai pukeutumista koskevat kysymykset ja huomautukset. Kertomasi tilanne voidaan määritellä siis seksuaaliseksi häirinnäksi ja opettajilla on lain puitteissa velvollisuus puuttua siihen. Täältä löydät lisätietoa asiasta. On siis suositeltavaa, että kerrot tilanteesta opettajalle. Voit myös näyttää tämän tekstin opettajillesi.

Jos tuntuu, että sinua ei kuulla tai asiaa ei oteta riittävän vakavasti, kerro kokemastasi sellaiselle aikuiselle, johon luotat (esim. oma tai ystävän vanhempi) ja pyydä häntä mukaasi puhumaan koulun rehtorille. Jos kaipaat vielä lisää vinkkejä, voit käydä juttelemassa nimettömästi Nuorten Exitin chatissa. Siellä on hyviä tyyppejä töissä, jotka kohtaavat työssään näitä tilanteita usein ja osaavat rohkaista sinua vielä tarvittaessa lisää.

Jokaisella on oikeus keskittyä koulunkäyntiin ilman häirintää – sinullakin – joten toivottavasti tilanne ratkeaa pian.

Oliko vastauksesta hyötyä?