Seksi
Nimimerkki: Epätoivoinen henkilö
Ikä: 13-15v

Huoli siitä, että emättimen aukkoa ei löydy

Moi mulla on huoli aihe semmoisesta asiasta että, en löydä emättimen aukkoa millään ja olen huolestunut koska kohta minulla on edessä mahdollisesti ensimmäinen seksi kerta ja minua pelottaa että se ei onnistu koska minusta tuntuu että minulla ei vaan ole emättimen aukkoa vaikkakin kuukautiset ovat jo alkaneet

Moi!

Kiitos viestistäsi. Kuulostaa pulmalliselta tilanteelta, mutta ei hätää, uskon emättimen aukon kyllä löytyvän! 😊  Viestistäsi käy ilmi, että kuukautisesi ovat jo alkaneet, eli aukko varmastikin siellä on olemassa, koska kuukautisvuoto valuu emättimen aukosta ulos.

Hienoa, että olet jonkin verran tutustunut oman kehosi anatomiaan. Oletkohan tutkiskellut asiaa peilin kanssa? Se voisi auttaa vulvan anatomian hahmottamisessa, koska aina emättimen aukko ei erotu kovinkaan selkeästi. Voit tutustua vulvan anatomiaan piirroskuvan avulla täällä. Emättimen aukko sijaitsee sisempien häpyhuulten välissä hieman klitoriksen ja virtsaputken suun alapuolella. Kun levität sisempiä häpyhuulia, emättimen aukon voi mahdollisesti erottaa selvemmin peilistä. Emättimen voi löytää myös tunnustelemalla vulvaa sormin. Voit liu’uttaa sormeasi sisempien häpyhuulten välissä ja painaa sormea hellästi vulvaa kohti, jolloin emättimen aukko voi löytyä.

Mainitset viestissäsi myös ensimmäisestä seksikerrasta, joka on mahdollisesti lähestymässä. Tietämättä tilanteestasi tämän enempää, ja sitä, mitä tällä ensimmäisellä seksikerralla tarkalleen tarkoitat, haluaisin rohkaista sinua tutustumaan omaan kehoosi rauhassa ensin itse, ennen seksiin ryhtymistä toisen henkilön kanssa. Ennen seksiä toisen henkilön kanssa on tosi tärkeää pohtia, ovatko oma keho ja mieli ylipäätään kehityksellisesti valmiita seksiin.

Myös seksiin liittyvistä tunteista, rajoista ja toiveista on tärkeää pystyä puhumaan ennen kuin ryhtyy tekoihin. Itsetyydytys on hyvä ja turvallinen tapa tutustua siihen, mikä juuri sinusta tuntuu hyvältä. Sen myötä oppii rauhassa tuntemaan sen, missä menevät omat rajat seksissä, ja mitä on omalla keholla halukas tekemään. Rajoja on kuultava ja kunnioitettava molemminpuolisesti ja puhuminen on tärkeä taito seksiä ennen, sen aikana ja seksin jälkeen.

Suosittelenkin että tutustut vielä näihin sisältöihin ennen tuota mainitsemaasi ensimmäistä seksikertaa:

Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua!

Oliko vastauksesta hyötyä?