MieliNuuskaTupakka
Nimimerkki: glitch

Huoli kaverin tupakoinnista ja nuuskan käytöstä

mitä teen jos minua pelottaa että kaverini kuolee tupakkaan ja nuuskaan…

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ystäväsi tupakointi ja nuuskan käyttö on ihan aiheellinen huoli. Niiden käyttö on kaikin puolin haitallista terveydelle. Jos ystäväsi on kanssasi samaa ikäluokkaa, on hän todennäköisesti ehtinyt käyttää tupakkaa ja nuuskaa vielä melko vähän aikaa. Siksi olisikin erittäin hyvä hetki kannustaa ja tsempata häntä lopettamaan käyttö. Mitä vähemmän aikaa tupakkaa tai nuuskaa on ehtinyt käyttää, sitä helpommin niistä pääsee myös eroon.

Päätös lopettaa tupakointi tai nuuskaaminen lähtee aina itsestä, mutta kavereiden tuki ja tsemppaaminen voi olla isona apuna tässä. Yleensä toisen toruminen tai haitoista ”paasaaminen” ei oikein innosta lopettamaan. Sen sijaan tupakoinnin tai nuuskaamisen käytön lopettamisen hyötyjen pohtiminen yhdessä voi herättää ihan uusia ajatuksia. Voit myös ihan hyvin sanoa suoraan kaverillesi, että olet huolissasi hänen terveydestään. Voit myös vinkata kaverillesi ihan uudesta ja ilmaisesta Erovirasto-sovelluksesta, joka tukee tupakoinnin tai nuuskan käytön lopettamisessa.

On hienoa, että huolehdit kaverisi terveydestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että emme aina voi vaikuttaa siihen, mitä toinen tekee. Parhaiten voit tukea häntä kannustamalla lopettamaan ja ihan vaan olemalla hänen ystävänsä 😊

Kivaa kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?