Seksi
Nimimerkki: Menkkastressi

Hormonaalinen ehkäisy ja tyhjennysvuodon siirto

Syön Diane Novaa epäsäännöllisiin, runsaisiin&pitkäänkestäviin menkkoihin, ne toimivat hyvin. Syön liuskan ja pidän taukoviikon jolloin tulee noin 4 päivän vuoto. Mutta tauko sattuu aina niin että pahimmat vuotopäivät ovat viikonloppuna. Viikonloppuisin liikun ja touhuan tavallista enemmän, käyn myös kaupungilla ja kyläilemässä jossa tahtoisin käyttää kivoja vaatteita(pahimman vuodon aikaan stressaan liikaa ollakseni vaaleissa housuissa, laitan silloin tyyliin mustat farkut ja pitkähelmaisen tumman paidan…). Haluaisin aikaistaa menkkoja vaikka kahdella päivällä, silloin pahin ei osuisi päällekkäin aktiviteettien kanssa. Jos jättäisin nyt käytössä olevan pilleriliuskan kaksi viimeistä pilleriä syömättä, aikaistuisivatko menkat? Vai mitä pitäisi tehdä? Ehkäisytehoa ei tarvitse miettiä koska en ole kiinnostunut seksipuuhista.

Hei,

kiitos yhteydenotostasi nimimerkki Menkkastressi!

Dianen Novan pakkausselosteessa kehotetaan toimimaan seuraavasti, jos haluat muuttaa kuukautisten (tyhjennysvuodon) alkamispäivää:

”Jos otat tabletit ohjeiden mukaan, kuukautisesi alkavat suunnilleen samana päivänä 4 viikon välein. Jos haluat muuttaa kuukautisten alkamispäivää, lyhennä (älä koskaan pidennä) seuraavaa taukoa pakkausten välillä. Esimerkiksi jos kuukautisesi alkavat yleensä perjantaina ja haluat niiden vastaisuudessa alkavan tiistaina (3 päivää aikaisemmin), sinun pitää aloittaa seuraava pakkaus 3 päivää tavallista aikaisemmin. Jos pidät hyvin lyhyen tauon tablettien ottamisessa (esim. 3 päivää tai vähemmän), vuoto voi jäädä tulematta tauon aikana. Seuraavan pakkauksen käytön aikana voi esiintyä läpäisy- tai tiputteluvuotoa.” Nämä ohjeet löytyvät Lääkeinfo.fi-verkkopalvelusta ja pillereiden pakkausselosteesta.

Älä jätä siis pilleriliuskan viimeisiä pillereitä syömättä, vaan lyhennä taukoviikkoa yllä olevan ohjeen mukaan. Jos haluat keskustella asiasta lisää niin voit ottaa yhteyttä paikkaan, josta pillerit on sinulle määrätty tai vaikka opiskelijaterveydenhuoltoon.

Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?