Seksi
Nimimerkki: Lauramaria

Esinahkan kiinnikkeiden irtoaminen

Millä tavalla pojilla on esinahka kiinni terskassa? Ovatko ne pikkupojilla kiinni toisissaan kauttaaltaan, kuin liimattuina, vai onko esinahka kiinni vain muutamista kohdista sellaisilla kiinnikkeillä? Mikä aiheuttaa esinahan irtoamisen terskasta? Missä iässä se kuuluisi irrota? Milloin esinahan alle alkaa tulla valkoista töhnää? Tuntuuko pippelin pesu yleensä pojista kivalta?

Moikka, kiitos kysymyksistä!

Se, miten esinahka on kiinni terskassa, vaihtelee yksilökohtaisesti esimerkiksi juuri noilla tavoilla, jotka luettelit. Pienillä vauvoilla terska on kokonaan peitossa kiinnikkeiden vuoksi ja pikkuhiljaa ne alkavat irrota pikkulapsivaiheessa. Kasvun myötä esinahka löystyy ja kiinnikkeet irtoavat kokonaan viimeistään murrosiässä.

Kun esinahkan kiinnikkeet ovat lähteneet ja esinahka liikkuu terskan eteen ja taakse, alkaa esinahan alle kertyä valkoista töhnää, eli smegmaa, joka on esinahkatalia. Tali on hyvä pestä vesipesulla kerran tai kaksi päivässä, niin välttyy esimerkiksi tulehduksilta. Peniksen pesuun liittyy sen koskettelua ja se voi tuntua monesta hyvältä, jolloin saattaa tulla erektio. Erektio voi myös auttaa terskan ja esinahan alaisen alueen pesua eikä siitä muutenkaan ole mitään haittaa – päinvastoin 😊

Lue lisää esinahkasta Väestöliiton Hyvä Kysymys-palvelussa ja tsekkaa myös Fressiksen uusi artikkeli 9 usein kysytystä kysymyksestä peniksestä.

Oliko vastauksesta hyötyä?