Seksi
Nimimerkki: Juuli

Erektion kovuuden vaihtelu

Vaikuttaako kiihottumisen määrä erektion kovuuteen? Mieheni penis on aamuisin huomattavasti kovempi ja jäykempi kuin silloin kun harrastamme yhdessä seksiä. Minun kanssa ollessa penis on jollain tavalla sellainen pehmeä ja välillä se väsähtääkin. Olen yrittänyt puhua miehen kanssa asiasta mutta hän ei kuulemma tiedä syytä. Ei kuulemma ole suorituspaineita eikä mitään.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Kiihottumisen tila tai ajankohta voivat vaikuttaa erektion kovuuteen. Usein miehet kokevat aamuerektiot voimakkaampina, sillä testosteroniarvot ovat korkeimmillaan aamuisin. Erektion kovuuden vaihtelu seksin aikana on kuitenkin hyvin luonnollista. 

Joskus kumppanin kanssa kiihottuminen voi olla haasteellisempaa. Erektiota voi heikentää monet asiat, kuten mainitsemasi suorituspaineet tai epäonnistumisen pelko. Joskus omaa kiihottuneisuutta on vaikea pitää yllä, jos kokee itsensä stressaantuneeksi tai väsyneeksi. Tällöin on vaikea olla läsnä ja nauttia seksistä. Erektiota pystyy voimistamaan tunnistamalla, mitkä asiat kiihottavat itseään ja käyttämällä niitä hyödyksi seksin aikana. Omaa kehoa voi virittää myös aistien ja mielikuvien avulla. 

Hienoa, että olet yrittänyt keskustella asiasta miehesi kanssa ja nostanut sinulle tärkeän aiheen esille. Yritä pitää avoin keskusteluyhteys mieheesi, jotta hän voi halutessaan avata asiaa lisää. Joskus keskusteleminen ulkopuolisen henkilön, kuten oman lääkärin tai seksuaaliterapeutin kanssa voi auttaa purkamaan tilannetta.

Hyvää joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?