Seksi
Nimimerkki: Joku tyyppä
Ikä: 13-15v

Epävarmuus alapäästä

Olen epävarma alapäästäni ja tuntuu, että kaikilla muilla tytöillä se on ns. kauniimpi 🙁
On vaikea olla itseni kanssa kun se kokoajan käy mielessä…

Hei, kiitos viestistä!

Onpa harmi kuulla, että oma alapääsi herättää sinulla epävarmuutta. Toivottavasti on ok, että käytän alapää-termin sijaan vastauksessani sanaa vulva. Vulva-sana kattaa kaikki ulkoiset naistyypilliset sukuelimet. Siihen kuuluvat siis häpykukkula, klitoris, pienet tai sisemmät häpyhuulet, isot tai uloimmat häpyhuulet, virtsaputken ja emättimen aukot, väliliha ja peräaukko. Viestisi perusteella en ole varma liittyykö epävarmuutesi vulvan tiettyihin osiin. Onko siinä jokin tietty kohta tai asia, joka erityisesti luo epävarmuutta? Pohdin myös, mistä lähtien olet alkanut vertaamaan omaa vulvaasi toisiin?

Jokaisella vulvan omaavalla henkilöllä vulva on erinäköinen, -muotoinen ja -värinen sekä se muuttaa myös muotoaan iän mukana.  Naistyypilliset sukuelimet ovat suurilta osin piilossa, joten onko sinulla tietty mielikuva siitä, miltä vulvan kuuluisi näyttää? Voiko myös olla, että olet tottunut puhumaan omasta vulvastasi negatiiviseen sävyyn? Voisitko ottaa peilin käteen ja katsoa myötätuntoisesti ja lempeästi, miltä oma vulvasi oikeastaan näyttää? Joskus kun puhumme itsestämme rumasti tai haukkuen, alamme uskoa omia ajatuksia ja niistä tulee omassa mielessä totuuksia. Kun alamme suhtautumaan itseemme ja omaan kehoomme myötätuntoisesti ja lempeästi, käsitys itsestä muuttuu usein positiivisempaan suuntaan! Joka tapauksessa vulvasi on hyvä juuri sellaisena kuin se on ❤

Kerrot viestissäsi, että asia on koko ajan mielessäsi. Tämä on varmasti todella kuormittavaa. Voisitko puhua ajatuksistasi jollekin luotettavalle aikuiselle? Esimerkiksi omille vanhemmille tai koulun terveydenhoitajalle? Sexpolta löytyy myös ilmainen neuvontapuhelin, johon voi soittaa nimettömänä ja sieltä vastaa aina koulutettu ammattilainen. Yhteystiedot ja soittoajat löydät täältä. Voit olla asiasta yhteydessä myös Väestöliiton seksuaalineuvontachatiin.

Hyvää kesää sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?