Seksi
Nimimerkki: Kookoo

Emättimen kehitys, peniksen koko ja kiihottuminen

Minkä ikäisenä tyttöjen pimppi on kehittynyt täysin valmiiksi? Mitä sitten voi tehdä, jos ei pysty työntämään pippeliä pimppiin? Voiko pippeli olla liian iso? Kuuluuko tytön kosketella sormilla pippeliä ennen yhdyntää?

Moikka!

Pimpin, eli emättimen, kehittyminen on riippuvainen siitä, miten murrosikä kullakin alkaa ja etenee. Jokaisen ihmisen kohdalla murrosikä etenee omalla tavallaan ja omassa tahdissa. Siihen vaikuttaa mm. perintötekijät, hormonitoiminta ja terveyden tila. Ei siis ole olemassa jotain tiettyä rajapyykkiä tai ikää, jolloin emätin on kaikilla valmis. Keskimäärin voidaan sanoa, että murrosiän muutokset alkavat tytöillä 8-14 vuoden iässä ja murrosikä kestää 3-6 vuotta. Lisäksi jokaisen emättimestä tulee omanlaisensa rakenteeltaan. Väestöliiton sivuilta voit lukea lisää emättimestä ja murrosiän muutoksista.

Se miten penis mahtuu emättimeen, on monesta asiasta kiinni. Yksi tekijä on emättimen koko ja rakenne, mutta myös se, miten valmis seksiin juuri siinä tilanteessa on. Tärkeää on, että molemmat siihen osallistuvat ovat siihen halukkaita ja esimerkiksi kiihottuminen on mahdollista. Suostumuksesta seksiin on siis aina varmistuttava.

Kiihottuessa emätin kostuu, venyy ja pehmenee, joka edesauttaa yhdynnän onnistumista. Sukuelinten koskettelu voi joskus joillekin olla kiihottavaa. Toista voi kiihottaa monella eri tavalla ja sitä mistä toinen seksissä pitää, ei voi tietää ilman, että niistä juttelee ja opettelee yhdessä. Ennen ensimmäistä seksikertaa on hyvä miettiä asiaa eri näkökulmista. Siitä lisää voit lukea tästä. Joskus pippeli, eli penis voi olla suhteessa emättimen kokoon suuren tuntuinen, mutta erittäin harvoin on sellainen tilanne, ettei yhdyntä onnistu. Väestöliiton sivuilta löydät myös artikkelit kiihottumisesta ja peniksen koosta.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?