Seksi
Nimimerkki: Anonyymi

Ekasta kerrasta, itsetyydytyksestä ja suuseksistä

Moips,
mulla ois muutama kysymys ja toivon että vastaatte niihin kaikkiin 🙂

1) kuuluuko ekan kerran sattua, kauanko se sattuu ja muuttuuko se ns nautinnoksi lopulta?

2) Voiko immenkalvo puhjeta itsetyydytyksessä? Kokeilin ratsastaa hiusharjalla ja yhtäkkiä se rupesi sattumaan ja lopetin, hiusharjassa oli verta, onko mahdollista että immenkalvoni on puhjennut? Mistä tietää että se on?

3) Voiko suuseksistä tulla raskaaksi, jos ei käytä sitä suojaa?

Moikka ja kiitos kysymyksistä!

Tässä vastauksia niihin:

  1. Seksin ei yleisesti kuulu sattua, mutta ensimmäiset seksikerrat saattavat tuntua hieman epämiellyttäviltä ja myös kipua saattaa tuntua ajoittain. Mutta yhtä hyvin voi myös olla, ettei se tunnu kipeältä. Kipua voivat aiheuttaa esimerkiksi immenkalvon venyminen, lantionpohjanlihasten jännitys tai vähäinen limakalvojen kostuminen. Kipua saattaa myös tuntua, jos keho ei ole kehittynyt riittävästi tai yhdyntä pelottaa/jännittää liikaa.Ennen ekaa seksikertaa toisen kanssa, on hyvä tutustua siihen, miten oma keho reagoi. Esimerkiksi itsetyydytyksen kautta voi tunnustella, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja mikä ei. Tämän jälkeen on helpompaa ohjata toista tuottamaan nautintoa itselle ja osaa myös itse huomioida, mistä toinen tykkää.

    Ennen ensimmäistä kertaa kannattaa myös jutella kumppanin kanssa avoimesti seksiin liittyvistä asioista. On hyvä keskustella esimerkiksi siitä, mihin on valmis seksissä ja mistä tykkää ja mistä ei. Lisäksi on varmistuttava siitä, että molemmat haluavat seksiä ja kokevat olevansa siihen valmiita. Seksiä kannattaa harjoitella rauhassa kokeillen toisen kanssa. Näin voitte yhdessä havaita, mikä tuottaa toiselle hyvää oloa ja nautintoa. Lisätietoa seksistä ja seksuaalisesta nautinnosta voit lukea Väestöliiton Hyvä Kysymys -palvelusta.

  2. Itsetyydytys on hyvä ja turvallinen tapa tuottaa itselle hyvää oloa ja tutustua oman kehoon ja nautintoon. Siinä pätee samat säännöt kuin muissakin asioissa. Eli kannattaa tehdä sellaisia asioita, jotka tuntuvat hyviltä ja välttää asioita, jotka epäilyttävät tai aiheuttavat esimerkiksi kipua.Immenkalvo on emättimen aukon suulla oleva rengasmainen kudos, joka suojaa emättimen aukkoa. Joillakin se voi olla paksu ja joillakin ohut ja joustava, kun taas jotkut eivät ehkä tunne sitä lainkaan. Immenkalvo venyy iän ja murrosiän tuomien hormonien myötä itsestään joustavammaksi. Joskus immenkalvo voi ensimmäisten itsetyydytyskertojen, yhdyntöjen tai tamponin asettamisen yhteydessä venyä ja joskus myös hieman repeytyä, jolloin voi vuotaa vähän verta. Se on täysin harmitonta. Immenkalvosta löydät lisätietoa täältä.
  3. Suuseksissä ei ole raskauden riskiä. Suuseksissä on kuitenkin hyvä käyttää kondomia/suuseksisuojaa seksitautien ehkäisemiseksi. Lisätietoa suuseksistä voit lukea täältä.

Mukavaa loppusyksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?