Seksi
Nimimerkki: mietteliäs

E-pillerit, tyhjennysvuoto ja raskaus

Hei!
Tässä mietin sitä, että ovatko ns. ”tavalliset” kuukautiset sama asia tai samanlaiset kuin E-pillereiden tyhjennysviikolla tulevat vuodot? Olen kuullut, että nämä E-pillereiden vuodot ovat ns. keinotekoiset kuukautiset. Eli esimerkiksi, jos olisi raskaana ja söisi e-pillereitä, voisiko kuukautiset raskaudesta huolimatta tulla tyhjennysviikolla? Vai voiko myös e-pillereiden käyttäjä luottaa siihen, että tyhjennysviikolla alkaneet kuukautiset ovat merkki siitä, ettei hedelmöitys ole tapahtunut? Toivottavasti kysymys ei ollut liian epäselvä. Kiitos!

Hei, kysymyksesi on oikein hyvä!

E-pillereitä käytettäessä tuleva ”tyhjennysvuoto” on periaatteessa samaa tavaraa kuin kuukautiset (limakalvo vuotaa pois kuukautisten tapaan). Pohdit myös, voisiko jonkinlaista vuotoa tulla, jos olisi raskaana. Varsinaisia kuukautisia ei tule raskauden aikana, mutta tosiasia on, että joskus raskauden aikana voi ilmetä vuotoa. Useimmiten vuoto on tällöin kuitenkin niukkaa ja normaalia kuukautisvuotoa vaaleampaa.

Mikäli käytät ehkäisypillereitä ohjeen mukaan, on hyvin epätodennäköistä, että tulisit raskaaksi. Valitettavasti tässäkään asiassa ei kuitenkaan ole 100% varmuutta. Eli jos alat huomaamaan raskauden oireita (pahoinvointi, rintojen turpoaminen jne.) ja tiedät olleesi yhdynnässä viimeisen kierron aikana, kannattaa tehdä raskaustesti.

Hyvää syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?