Seksi
Nimimerkki: .

E-pillerit ja raskauden mahdollisuus

Minulta hävisi neljännen viikon eka hormonaalinen pilleri ja olin ennen sitä yhdynnässä jossa oli kondomi käytössä. Olen jatkanut nyt epillereiden syöntiä normaalisti (otin puuttuvan epillerin sijaan seuraavan päivän pillerin) ja jatkoin siitä syöntiä. Onko riski raskaudelle kuinka suuri? Muita unohduksia ei ole ollut ja olen syönyt pillerit päivittäin samaan aikaan.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Pohdit, onko kertomassasi tilanteessa riskiä raskaudelle. Kun pillereiden lisäksi sinulla on ollut käytössä ehkäisynä kondomi, ei raskaudesta pitäisi olla huolta. Jos oikein ymmärrän viestistäsi, sinulla ei ole ollut yhtään päivää, jolloin et olisi ottanut e-pilleriä? Senkään puolesta sinulla ei pitäisi olla syytä huoleen.

Oletkohan muuten tarkistanut pillereiden pakkausselosteesta, miten tällaisessa tilanteessa tulisi toimia? Pakkausselosteessa on yleensä olemassa hyvät ohjeet myös tällaisiin tilanteisiin (tarvitseeko esim. käyttää lisäehkäisyä jne.). Jos jatkossa siis pohdit vielä, miten olisi hyvä toimia, jos esimerkiksi pilleri unohtuu, kannattaa katsoa pakkausselosteen ohje. 🙂 Tarvittaessa voit myös kysyä neuvoa apteekista tai paikasta, josta pillerit on sinulle määrätty.

Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?