Seksi
Nimimerkki: Pupu

E-pillerin unohtaminen ja yhdyntä ilman kondomia

Oon alottanu just melkeen kaks kuukautta sitten e-pillerit. Oon ottanut ne aina ajallaan, mjtta yhden kerran unohtunut, otin kuitenkin heti kun heräsin, siinä siis oli about 5tuntia välissä kun yleensä oisin ottanut pillerin. Seurustelen ja ollaan poikaystäväni kanssa oltu pillereiden aloituksen jälkeen normaalisti yhdynnässä ilman kondomia, kun e-pillerit on. Onko siis mahdollista et oisin raskaana, vaikka oon käyttänyt aina ajallaan pillereitä paitsi sen yhden unohduksen verran?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Valitettavasti en pysty tarkkaan ottamaan kantaa asiaan. Yleisesti e-pillereitä käytettäessä olisi tärkeää muistaa ottaa ne mahdollisimman samaan aikaan joka päivä, jotta ehkäisyteho säilyy hyvänä. Myös sillä on merkitystä, missä vaiheessa pilleriliuskan syömistä unohdus tapahtuu. Jos pillerin unohtaa ottaa, on aina varminta käyttää kondomia tuplahkäisynä viikon ajan sen jälkeen.

Arvelisin kuitenkin ettei raskaus olisi tuon muutaman tunnin unohduksen vuoksi kovinkaan todennäköinen. Hyvä että otit pillerin heti kun sen muistit. Aina jos raskauden mahdollisuus mietityttää, on hyvä varmistaa asia tekemällä raskaustesti kolme viikkoa suojaamattoman seksin jälkeen.

Suosittelen kuitenkin vielä, että tarkistaisit pillereiden pakkausselosteesta, miten sinun tulisi toimia, jos pillerin ottaminen viivästyy. Sieltä pitäisi myös selvitä, milloin valmisteen ehkäisyteho voi heikentyä ja täten mahdollisesti raskauden riski olla olemassa. Jatkossa kannattaa myös kysyä e-pillereihin liittyen neuvoja paikasta, josta pillerit on sinulle määrätty, sillä he tuntevat tilanteesi ja käyttämäsi valmisteen paremmin.

Mukavaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?