Seksi
Nimimerkki: Huolestunut

E-pillerin unohdus ja raskauden todennäköisyys

Hei!
Minulla on e-pillerit ja unohdin eilen pillerin, joten otin sen noin 16 tuntia myöhemmin kuin yleensä. Pilleri, jonka unohdin, oli ensimmäiseltä riviltä. Otin tänään aamulla jälkiehkäisypillerin, koska harrastin suojaamatonta seksiä 3 päivää sitten (tämä oli siis se pilleri joka pitää ottaa viiden päivän sisällä). Olen kuitenkin todella huolestunut että olisin tullut raskaaksi, joten halusin kysyä miten todennäköistä se on?
Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kuten ehkä tiedät, ensimmäisellä liuskaviikolla unohtunut pilleri voi aiheuttaa sen, että kypsymään lähtenyt munasolu jatkaa kehittymistä. Unohtamisen jälkeen suositellaan viikon ajan käytettäväksi lisäehkäisynä esimerkiksi kondomia. Raskaus voi alkaa unohdusta edeltäneistäkin yhdynnöistä, koska siittiösolut säilyvät muutaman päivän elävinä naisen elimistössä ja voivat hedelmöittää irtoavan munasolun.

Vahinkoja voi aina sattua ja silloin kannattaa katsoa ohjeet käyttämänsä pillerin pakkausselosteesta – ja toimia niiden mukaan. Oletkin ilmeisesti toiminut näin eli ottanut unohtamasi pillerin heti kun muistit ja lisäksi käyttänyt jälkiehkäisyä, koska olit ollut yhdynnässä ennen unohdusta. Olet siis tehnyt parhaasi ikävässä tilanteessa. Jos nyt kävisi niin, että seuraavia kuukautisia ei ala kuulua viikon sisällä tavanomaisesta, tee varmuuden vuoksi raskaustesti. Tarkempia todennäköisyyksiä raskaudelle en osaa sanoa, mutta kuten edellä jo mainitsin, olet nyt tehnyt parhaasi minimoidaksesi raskauden mahdollisuuden.

Hyvää kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?