NikotiinituotteetTupakka
Nimimerkki: Paperitupakka

Jääkö paperitupakan polttamisesta pysyviä haittoja?

Olen 11v poika ja kokeilin tässä pari viikkoa sitten paperitupakkaa kavereiden kanssa ja nyt oon polttanut 1-3 semmosta päivässä. Nyt vaan mietin, että onkohan siitä tullut jotain pysyviä haittoja. En aio enään polttaa, viimeks poltin eilen kaksi semmosta, mutta viime yönä en meinannut saada unta, joten lopetan niiden polttamisen. Onkohan siitä jäänyt jotain pysyviä haittoja?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Tosi hyvä, että päätit lopettaa paperitupakan polttamisen. Se on hieno päätös! 🙂

On vaikea sanoa tarkkaan, millaista haittaa paperitupakan polttaminen on aiheuttanut. Mitään pysyvää haittaa kertomistasi kokeiluista ei varmastikaan ole aiheutunut. Ehkä olet huomannut, että polttaessa savu on voinut ärsyttää hengityselimiä. Savun hengittäminen on myös saattanut tehdä huonon olon sekä aiheuttaa päänsärkyä. Yleisestikin on hyvä muistaa, että palamisesta syntyvän savun hengittäminen on aina terveydelle haitallista, riippumatta siitä mitä poltetaan.

Sinulla ei siis kuitenkaan ole syytä huoleen, etenkin nyt kun olet päättänyt lopettaa nämä kokeilut. Mikäli asia kuitenkin vielä vaivaisi sinua, voit jutella siitä esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?