Seksi
Nimimerkki: hmmmmmm

E-pillerit ja tyhjennysvuoto

onko totta, että jos käyttää e pillereitä mutta olisi silti tullut raskaaksi, voisi silti välivuoto tulla edelleen säännöllisesti? nimittäin olen kuullut että e-pillerien välivuoto ei ole samat kuin ”oikeat” menkat ja sitä voi tulla kuukausittain vaikka olisikin raskaana

Moikka!

E-pillereitä käytettäessä tuleva ”tyhjennysvuoto” on periaatteessa samaa tavaraa kuin kuukautiset. Kohdun limakalvo siis vuotaa pois kuukautisten tapaan. Verrattuna normaaliin kuukautiskiertoon, e-pillereitä käytettäessä ei kuitenkaan tapahdu ovulaatiota, eli munarakkula ei kypsy eikä munasolu irtoa.

Pohdit, voisiko jonkinlaista vuotoa tulla myös silloin, jos olisi raskaana. Varsinaisia kuukautisia ei tule raskauden aikana, mutta tosiasia on, että joskus raskauden aikana voi ilmetä vuotoa. Useimmiten vuoto on tällöin kuitenkin niukkaa ja normaalia kuukautisvuotoa vaaleampaa.

Mikäli ehkäisypillereitä käyttää ohjeen mukaan, on hyvin epätodennäköistä, että tulisi raskaaksi. Valitettavasti tässäkään asiassa ei kuitenkaan ole 100% varmuutta. Eli jos alat huomaamaan raskauden oireita (pahoinvointi, rintojen turpoaminen jne.) ja/tai tyhjennysvuoto ei tulisi normaalisti ja tiedät olleesi yhdynnässä viimeisen kierron aikana, kannattaa tehdä raskaustesti.

Oliko vastauksesta hyötyä?