Seksi
Nimimerkki: Turhautunut

Yhdyntä ja haasteet erektiossa

Olen seurustellut noin vuoden, rakastamme poikaystäväni kanssa toisiamme mutta yhdyntä ei toimi kunnolla. Todella usein hänellä alkaa seisomaan, mutta sitten minuuttien kuluessa taas laskee. Yhdyntä on kerran onnistunut ja silloinkin hän sai vain minut tulemaan. On todella turhautunut olo, tuntuu että olen syypää siihen. Mitä teen?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Erektiohaasteet voivat johtua useasta eri syystä. Syyt voivat olla psyykkisiä, fyysisiä tai molempia. Jos kyseessä on nuori mies, usein syyt erektiohaasteelle ovat psyykkisiä. Tätä ei voi kuitenkaan tietää varmaksi, ennen kuin tilannetta on selvitetty tarkemmin.

Tärkeää olisi ensiksi selvittää, miten poikaystäväsi kokee tilanteen sekä kartoittaa tarkemmin esimerkiksi sitä, onko erektion ylläpito haasteellista myös sooloseksin aikana vai ilmenevätkö haasteet vain yhdynnässä. Joskus kumppanin kanssa seksissä voi olla suoriutumisen painetta ja/tai epäonnistumisen pelkoa. Negatiiviseksi koetut tunteet ja toistuvat epäonnistuneet yritykset voivat vaikuttaa kykyyn heittäytyä seksiin ja nautintoon.

Turhautuminen on luonnollista, kun ei tiedä, mistä haasteet johtuvat. Yritä keskustella tilanteesta avoimesti poikaystäväsi kanssa ja tuo samalla esille omat tunteesi. Keskustelu auttaa usein hahmottamaan, mistä tilanteessa on kyse ja voitte myös jakaa omia toiveita ja tarpeita seksin suhteen. Suosittelen, että hakeudutte seksuaalineuvojan tai -terapeutin luokse tilanteen tarkempaan selvittelyyn, mikäli ette saa asiaan yhdessä selvyyttä.

Mukavaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?