Mieli
Nimimerkki: tiitii
Ikä: 9-12v

Voivatko 12- ja 13-vuotiaat seurustella keskenään?

Voiko kaksitoista vuotias seurustella kolmetoista vuotiaan kanssa?

Moi tiitii! Kyllä, 12- ja 13-vuotiaat voivat seurustella keskenään, mikäli molemmat yhteisesti näin haluavat.

Yleensä seurustelu tarkoittaa sitoutumista toiseen ihmiseen, johon kokee ihastumisen ja kiintymyksen tunteita. Seurustelemaan ryhtyessä onkin hyvä yhdessä keskustella ja sopia, mitä seurustelu juuri teille tarkoittaa sekä millaisia odotuksia ja toiveita teillä on. Voitte jutella esimerkiksi siitä, miten usein ja millä tavalla haluatte pitää yhteyttä, millaisia asioita olisi kiva tehdä yhdessä ja keille haluatte kertoa suhteestanne.

Kuten kaikissa ihmissuhteissa, myös seurustelusuhteessa olennaista on keskinäinen kunnioitus, luottamus, avoimuus ja turvallisuuden tunne. Yhdessä olette tasavertaisia kumppaneita. Tämä tarkoittaa, että huomioitte toinen toisenne ja koette tulevanne yhtä lailla kuulluksi.

Lisäksi on tärkeää kunnioittaa omia ja kumppanin rajoja: toista ei saa yrittää suostutella tai painostaa mihinkään, mihin hän ei koe olevansa valmis tai mistä hän ei tykkää. Esimerkiksi seksi tai vaikkapa pussailu eivät automaattisesti kuulu seurusteluun, ellei niin yhdessä toivota ja sovita. Voit lukea suostumuksesta seksiin Hyvä Kysymys -sivustolta. Seurustelusta puolestaan löydät artikkelin täältä.

Lämmintä ja hauskaa kesää sinulle! 🙂

Oliko vastauksesta hyötyä?