Seksi
Nimimerkki: neuvoton
Ikä: 13-15v

Voiko suuseksistä puhua terveydenhoitajan kanssa?

Voiko suuseksistä puhua terveydenhoitajan kanssa? Olisi hyvä, jos voisi. Mitä terkkari ajattelisi, jos kysyisin, millä eri tavoilla tyttö voi kosketella ja hyväillä pippeliä? Siis nimenomaan suuseksissä.

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi, hyvä kun otit yhteyttä!

Koulusi terveydenhoitaja on luotettava aikuinen, jonka kanssa voi keskustella seksuaalisuuteen, seksiin ja ehkäisyyn liittyvistä kysymyksistä, myös suuseksistä. Mietit, mitä terveydenhoitaja mahdollisesti ajattelisi kysymyksestäsi liittyen peniksen kosketteluun ja hyväilyyn suuseksissä. Uskon hänen ajattelevan, että kysyjä on vastuuntuntoinen ja rohkea, kun ottaa tämän mieltään askarruttavan asian puheeksi. Näin ollen terveydenhoitaja varmasti mielellään pohtii asiaa kanssasi. Yhtä oikeaa tapaa hyväillä kumppania ei ole ja siksi valmiin vastauksen antaminen voi kuitenkin olla vaikeaa.

Omaan ja toisen kehoon tutustuminen rauhassa sekä avoin keskusteluyhteys luovat hyvän perustan suuseksistä nauttimiselle. Tärkeää on, että molemmat osapuolet kokevat kosketuksen hyvänä ja ovat valmiita seksiin. Kumppanilta kannattaakin kysyä, miltä kosketus tuntuu ja näin osoittaa kunnioittavansa toisen kehoa ja tarpeita. Muistathan myös, että suuseksin aikana täytyy käyttää ehkäisyä eli kondomia tai suuseksisuojaa, sillä seksitaudit voivat tarttua suuseksin yhteydessä. Seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä pohdintoja voi käydä luottamuksella ja nimettömästi myös Väestöliiton nuorille suunnatussa maksuttomassa seksuaalineuvontachatissä. Chattiin pääset klikkaamalla tästä.

Oliko vastauksesta hyötyä?