Seksi
Nimimerkki: Pelokas
Ikä: Yli 18v

Voiko seksitaudit tarttua esimerkiksi julkisten pukuhuoneiden välityksellä?

Moi! Onko sukupuolitautia mahdollista saada (anaaliin tai emättimeen) jos esimerkiksi julkisessa pukuhuoneessa on paljain jaloin ja housuja laittaessa jalkojen pohjat osuu alus/päällihousujen haaraosaan? Jos on vaikka kävellyt jonkun toisen henkilön eritteiden päältä.
Toinen kysymys olisi että poistuuko mahdolliset sukupuolitauti bakteerit pyykinpesukoneessa? Jos joku on vaikka kokeillut kaupassa alushousuja jotka ostan niin puhdistuuko niistä toisen eritteet pesussa?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Seksitaudit tarttuvat suojaamattomassa seksissä limakalvojen/ihon hankautuessa vastakkain ja eritteiden vaihtuessa. Eli tarttumiseen vaaditaan suoraa limakalvokontaktia tai erite-limakalvokontaktia. Seksitauteja aiheuttavat bakteerit ja virukset vaativat lisäksi elääkseen tietynlaiset olosuhteet ja jouduttuaan pois luonnollisesta elinympäristöstään (esim. lattialle tai vaatteisiin), ne eivät elä pitkään. Seksitaudit eivät siis voi tarttua kuvailemallasi tavalla jalkapohjien kautta housujen välityksellä tai kaupasta ostetuista alushousuista.

Mukavaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?