Tupakka
Nimimerkki: hymiö

Voiko paperitupakan polttaminen aiheuttaa kurkkukipua

Olen polttanut kaksi kertaa paperi tupakkaa päivässä ja minulle tuli kurkku kipua. Voisiko se johtua siitä, mutta kyseinen tupakki on kuitenkin vain paperi käärittynä eikä mitään muuta

Moikka! Hyvä kun kysyt asiaa meiltä. Sama aihe mietityttää Fressiksessä monia nuoria.

Paperitupakan, eli siis pelkän paperin polttamiseen liittyy uskomuksia, ettei se olisi haitallista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Palamisessa syntyy savua ja häkää, ja niiden hengittäminen on aina terveydelle haitallista, riippumatta siitä, mitä poltetaan. Savun hengittäminen ärsyttää hengityselimiä, mikä voi ilmetä esimerkiksi kurkkukipuna, kuten omalla kohdallasi huomasitkin. Siitä voi aiheutua myös päänsärkyä ja huonovointisuutta.

Edellä mainittujen asioiden vuoksi paperitupakkaa ei siis kannata polttaa. Jos kokeilusi jää kuitenkin vain tuohon yhteen päivään, ei sinun tarvitse olla siitä huolissasi. Näin lyhyestä kokeilusta tuskin on aiheutunut sinulle mitään vakavaa haittaa. Toivoisin sinun kuitenkin miettivän, mistä olet ylipäätään saanut ajatuksen polttaa paperitupakkaa? Oletko kokenut siihen painetta kavereilta ja halunnut kokeilla, koska muutkin kokeilevat? On hyvä juttu tehdä omat päätökset välittämättä kavereiden mielipiteistä. Eri valintojen tekeminen, kuin muut, saattaa huolettaa, ja pelottaa, että sen vuoksi joutuisi kaveriporukan ulkopuolelle. Usein tämä pelko osoittautuu kuitenkin turhaksi ja sellaista kaveria ihaillaan, joka uskaltaa olla polttamatta tai päättää lopettaa – oli kyse sitten tupakkatuotteista tai paperitupakasta.

Tärkeintä on nyt, ettet jatka näitä kokeiluja ja pysyt erossa myös tupakka- ja nikotiinituotteista. Jos asia sinua vielä kovasti vaivaa, kannattaa siitä käydä juttelemassa esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa.

Kivaa syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?