Seksi
Nimimerkki: Juu

Voiko kondomi mennä rikki ilman että sitä huomaa?

Hei käytin eilen kondomia poikaystäväni kanssa, mutta silti emättimestä tulee sperman haju mikä saa epäilyttämään onko mahdollisesti kondomi voinut mennä rikki niin ettei huomaa asiaa?

Moikka! Hienoa, että huolehditte raskauden ja seksitautien ehkäisystä käyttämällä kondomia!

Valitettavasti kuvauksesi perusteella on vaikea arvioida, onko käyttämänne kondomi mennyt rikki vai ei. Oletkohan jutellut asiasta poikaystäväsi kanssa ja kysynyt, huomasiko hän kondomin rikkoutumista? Usein kondomin rikkoutumisen kyllä huomaa. Jos kondomia on säilytetty oikein ja käytetty huolellisesti, on kondomin hajoaminen harvinaista. Täysin mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Kondomi voi rikkoutua, jos se on mennyt vanhaksi, sitä on säilytetty väärin tai siihen on osunut esimerkiksi joku terävä esine. Kondomi voi mennä myös rikki, jos kumin ja peniksen väliin on jäänyt ilmaa tai jos kondomiin kohdistuu seksin aikana kitkaa.

Jos asia sinua kovasti mietityttää, etkä toivo raskautta, suosittelemme sinua ottamaan jälkiehkäisytabletin mahdollisimman pian. Mitä nopeammin lääkkeen ottaa, sitä parempi ehkäsyteho sillä on. Jälkiehkäisytabletteja on markkinoilla kahdentyyppistä valmistetta. Toinen valmiste tulee ottaa viimeistään 72 tuntia yhdynnästä parhaan vaikutuksen saamiseksi. Toisen valmisteen voi käyttää vielä 120 tunnin (viiden päivän) kuluttua yhdynnästä. Lisää jälkiehkäisystä voit lukea Hyvä kysymys -sivun artikkelista.

Oliko vastauksesta hyötyä?