Mieli
Nimimerkki: Ainut

Voiko ihminen elää ilman yhtään ystävää tai ihmiskontaktia?

Voiko ihminen elää ok elämän ilman yhtään ystävää ja ilman seurustelukumppania tai oikeastaan mitään ihmiskontaktia joka ei ole lähisukulainen tai terapeutti/lääkäri/tms? Minulla on vain yksi ystävä ja se on oma äitini joten en tiedä lasketaanko sitä edes. En osaa olla ihmisten kanssa, olen autismin kirjolla enkä yhtään tiedä miten hankkia kavereita enkä tiedä haluanko edes sellaisia kun en tiedä mitä tekisin kavereiden kanssa kun ikäiseni ihmiset eivät enää leiki leluilla tms mistä itse pidän ja lukeminen on mahdotonta kahdestaan joten senkään kiinnostuksenkohteen jakaminen ei onnistu… Tuntuu, että kaikki haluaisivat minun hankkivan kavereita mutta en osaa enkä ehkä halua…? En pidä musiikista tai televisiosta tms mistään melujutuista, muodista, julkkiksista, yhtään mistään mistä normaali-ihmiset pitävät joten en oikeasti tiedä mistä ihmisten kanssa edes voisi jutella tai mitään! Tunnen olevani tosi outo ja ihan friikki ja aina täysin ulkopuolinen!

Hei!

Otitpa yhteyttä tärkeiden pohdintojen kanssa! On hyvin yksilöllistä, kuinka paljon ihmiskontakteja kukakin kaipaa elämäänsä. Lähtökohtaisesti ajatellaan, että ihminen on laumaeläin, mutta moni kokee olonsa turvallisemmaksi ja paremmaksi joko yksin tai tietyn henkilön kanssa. Oma ystävä voi hyvin olla myös sukulainen ja se, että koet äitisi ystäväksesi, on todella hieno ja arvokas asia! Voit myös jutella äitisi kanssa näistä tunteistasi, tai näyttää vaikka tämän kirjoittamasi viestin, niin hänkin ymmärtää sinua paremmin.

Kukaan ei voi ulkopuolelta määritellä, mikä sinulle on parasta, vaan tiedät sen varmasti itse parhaiten. Jos jossain kohti koet, että haluaisit ystävystyä tai jutella muiden kanssa, voit kokeilla ensin tutustua muihin vaikka netin välityksellä. Voit esimerkiksi jutella muiden ikäistesi kanssa nimettömänä Sekasin Discordissa. Siellä on hyvin monenlaisia ihmisiä, ja joukossa varmasti myös sellaisia, joilla samanlaisia kiinnostuksen kohteita kuin sinulla. Voit vaikka alkuun vain seurailla keskusteluja osallistumatta.

Ole rohkeasti oma itsesi, äläkä anna muiden määritellä sitä minkälainen sinun tulisi olla, tai minkälaisia, tai miten paljon erilaisia ihmissuhteita sinulla kuuluisi olla. Mukavaa kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?